Beide opties die overwogen werden. Uiteindelijk werd gekozen voor de rode route, door Odijk en Bunnik.
Beide opties die overwogen werden. Uiteindelijk werd gekozen voor de rode route, door Odijk en Bunnik. Provincie Utrecht

Fietsroute door Bunnik werd verkozen boven route door Zeist

2 november 2021 om 09:00 Verkeer en vervoer

BUNNIK/ZEIST Een toekomstige snelfietsroute door Bunnik kreeg de voorkeur boven een snelfietsroute door Zeist. De reden was dat meer fietsers deze route gebruiken en meer woningen en werklocaties worden ontsloten via deze route. Ook werd de haalbaarheid hoger ingeschat. Langs de Sportlaan zouden bomen gekapt moeten worden om aan de gewenste breedte van het fietspad te komen. 

door Agnes Corbeij

De provincie Utrecht investeert in het verbeteren van fietspaden, om mensen uit de auto te krijgen. Dit doet ze door het OV te verbeteren en fietspaden op te waarderen. Een van de snelfietsroutes loopt van Veenendaal naar Utrecht. Deze route loopt dwars door het dorp Bunnik. Eerder werd een route door Zeist overwogen, maar deze optie viel af. Bunniks Nieuws vroeg aan de provincie waarom.   

Een woordvoerder laat weten: ,,De gemeenten Zeist en Bunnik, de Universiteit Utrecht en de provincie Utrecht hebben gekozen voor de route via Bunnik en Odijk omdat veel meer fietsers deze route, of delen daarvan, gebruiken. De route ontsluit meer herkomst- en bestemmingslocaties, zoals woningen en werklocaties. Deze variant biedt zo meer fietsers kwalitatief goede fietsinfrastructuur dan de variant via Zeist.”

Ook werd gekeken naar de haalbaarheid van verschillende routes. Voor de route via Zeist zagen de partijen meer blokkades. Er zou onder meer grond aangekocht moeten worden langs de spoorlijn en langs de Sportlaan zou het vrijwel onmogelijk zijn om de route breed genoeg te maken, wegens de vele bomen langs de weg. Daardoor bleef de optie door Bunnik over. 

De aanleg van de snelfietsroute is in volle gang. Zo wordt op dit moment gewerkt aan het verbeteren van de parallelweg tussen Werkhoven en Bunnik, waarvan een deel onderdeel is van de genoemde route tussen Veenendaal en Utrecht. Eerder werd al het kruispunt van de Kennedylaan met de Van Zijldreef aangepakt. De plannen voor het fietspad door het Eikenpadplantsoen zijn nog niet definitief en ook de Parallelweg door het dorp Bunnik zelf moet nog aangepakt worden. Deze beide trajecten roepen veel weerstand op vanuit inwoners van het dorp.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie