Afbeelding
Anne Ruth Webbink
column

Raadspraat: Goede voornemens

14 december 2021 om 14:00 Politiek Raadspraat

Ook bij P21 kijken we vooruit, naar volgend jaar, maar ook de jaren daarna. Wat wensen we voor Bunnik en haar inwoners? De belangrijkste zaken hebben we samengevat in 10 speerpunten, die je kunt vinden op onze site. Maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten: We zetten ons in voor het verdubbelen van het oppervlak aan natuur. Met het groeien van de regio, de uitbreiding van woningen in de eigen dorpen maar ook omliggende dorpen is er ook meer behoefte aan ruimte voor recreatie en natuur. Maar natuurlijk ook door corona, hebben we vaker de behoefte om naar buiten te gaan. En ook meer mensen hebben de prachtige plekjes in onze gemeente ontdekt. Daarom moeten we hier meer ruimte voor maken en moeten er meer recreatieve wandel- en fietspaden in het buitengebied komen.

De dagen worden korter en dan is het al weer december. Een mooi moment om eens terug te kijken, maar natuurlijk ook vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Sommigen hebben er een hekel aan, maar voor velen ook vaak weer een moment voor goede voornemens. Wat wil je volgend jaar anders doen, mee stoppen, of juist meer aandacht aan besteden?

Met de wooncrisis is er uiteraard ook veel aandacht voor het bouwen van nieuwe woningen. Het is sinds de tweede wereldoorlog nog nooit zo moeilijk geweest een woning te kopen als nu. Dat betekent dat we vooral betaalbare woningen nodig hebben, want die zijn er te weinig, en het tegengaan van woningspeculatie. Daarbij hebben we oplossingen nodig voor een goede mobiliteit. Er zijn een aantal knelpunten, zoals de N229 en uiteraard de A12, geluidsoverlast en een slechte luchtkwaliteit, wat met het uitbreiden van woningen (en auto’s) alleen maar nijpender wordt. Daar moeten we dus niet mee wachten en maar hopen op maatregelen als het echt spaak loopt, maar juist vooraf borgen dat dit structureel verbetert.

En waarschijnlijk heeft u er nog niet zoveel over gehoord, maar zijn ook ‘plannen’ voor een nieuw bedrijventerrein ten zuiden van de A12 bij het stationsgebied. Hier hebben we grote vraagtekens bij. Het ontwikkelen van een bedrijventerrein kan veel zwaar verkeer aantrekken, waar deze wegen niet voor zijn ingericht. En behalve ruimte voor lokale bedrijven, kan het ook een aanzuigende werking hebben voor bedrijven van buiten. Is dit echt waar we als gemeente op zitten te wachten? Of investeren we liever in natuur, betaalbare woningen en verbeteren van de mobiliteit? We zijn benieuwd wat jij denkt? Laat het ons weten of mail naar perspectief21@gmail.com.

Anne Ruth Webbink, 

Raadslid P21.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie