Afbeelding
Inge Suijker
column

Raadspraat: Kloppend Dorpshart

30 november 2021 om 13:15 Politiek

De gemeente Bunnik groeit en het Dorpshart van Odijk groeit daarin mee. Maar hoe? Voor Odijk is er een uitgebreid participatie traject, waaruit nu een visie voor het dorpshart is voort gekomen. Er is tot nu toe een goed participatieproces doorlopen, veel inwoners en ondernemers doen mee.

Een mooi toekomstplaatje is geschetst met een diversiteit aan winkels, ruimte voor voetgangers en fietsen, voldoende parkeergelegenheid op veilige plekken en ruimte voor dorpse evenementen zoals een markt of dorpsfeest. En stelt u zich nu eens voor dat we ook de duikers in ons dorp kunnen vervangen door bruggen. Dat we de Kromme Rijn weer onderdeel maken van ons dorp. Een dorpshart met groene ruimte om van te genieten. Ik zie het plaatje al helemaal voor me.

We kunnen op korte termijn al beginnen door bijvoorbeeld een duidelijke en veilige fiets oversteekplaats te maken bij de kruising Singel-Nicolaaslaan. Ook de bewegwijzering in centrum van Odijk kunnen we verbeteren of bijvoorbeeld leuke dorpse evenementen inplannen.

De Liberalen hebben in het openhuis van 18 November vragen gesteld over hoe dit gefinancierd kan worden en over de beschikbare subsidies, omdat wij de toekomstvisie zien zitten. De toekomstvisie ligt voor in de raadsvergadering van 2 december. Veel dank aan alle mensen die meewerkten om deze mooie toekomstbeelden te schetsen.

Een goed voorbeeld van hoe een participatie kan verlopen en blijft u vooral meedenken in de toekomst. Na de vaststelling van de toekomstvisie volgt een uitvoeringsdocument. In de uitvoering zal de gemeente samen met inwoners en ondernemers optrekken om de plannen te realiseren. Want samen maken we er iets moois van. Het biedt alle kansen voor een kloppend dorpshart van Odijk!

Ik zit vanuit D66 bij de Liberalen. We gaan als D66 Bunnik in maart mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Voor D66 Bunnik staan de komende jaren in het teken van de toekomst van Bunnik, Odijk en Werkhoven. In het verkiezingsprogramma is veel aandacht voor betaalbare woningen, het vergroenen en verduurzamen van de dorpen, het vergroten van de invloed van bewoners en het veiliger maken van fietsroutes.

Inge Suyker

De Liberalen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie