Afbeelding
Gemeente Bunnik
column

Raadspraat: Begrip voor elkaar

10 november 2021 om 10:30 Column

Bunniks Belang respecteert het besluit van wethouder Paul Heijmerink om consequenties te verbinden aan de aangenomen motie van afkeuring aan zijn adres. Wij erkennen zijn inzet voor de gemeente Bunnik en bedanken hem daarvoor. Uit zijn afscheidsbrief blijkt veel passie. Als tegelijkertijd je gevoel zegt dat de politieke verschillen met de meerderheid binnen de raad te groot zijn, dan is aftreden logisch, en wijs.

Wat vorige week gebeurde laat juist een goed werkend democratisch bestel zien. De bewoners van onze gemeente mogen trots zijn op hoe de raad hun belangen beschermt. De raad van Bunnik laat zien dat het een krachtige raad is en doet waar zij voor gekozen is.

Hoe nu verder? Bunniks Belang blijft onverkort steun bieden aan het college en de ingeslagen weg. Bunniks Belang heeft het volste vertrouwen in de wethouders Dekker en Rensen en in het college als geheel. Het college kan verder werken aan het omvangrijke programma dat er ligt. Steun voor collegevoorstellen zal wellicht van wisselende meerderheden komen. Dat is gezond en niks om bang voor te zijn. Kortom, college ga door.

Er moet immers veel gebeuren. Daar zijn alle partijen in de raad het over eens. De energietransitie en het zorgen voor geschikte en betaalbare woningen voor jong en oud, om maar twee majeure onderwerpen te noemen.

De energietransitie in goede banen leiden is een van de voornaamste taken waar wij voor gekozen zijn. Bunniks Belang staat voor een krachtige aanpak. Wij hebben aangedrongen op beleidsregels wind. Wij hebben aangedrongen op intensivering van energiebesparing. Op beide punten misten wij een ‘sense of urgency’ bij de afgetreden wethouder. Wij stemden voor zonnevelden en ook voor onderzoek naar een zonnelint langs de A12. Wij dringen aan op uitbreiding van onze mogelijkheden om duurzame energie op te wekken via meer zon op dak, op schoolgebouwen en op bedrijfsgebouwen, boven parkeerterreinen en boven fruitteelt.

Als wij de handen ineen slaan kunnen we passende antwoorden voor onze bewoners bieden. In de komende tijd zullen wij ons hiervoor blijven inzetten, in samenwerking met de andere fracties en met het college.

Laten we aandacht besteden aan de onderwerpen die voor de bewoners belangrijk zijn en de minder belangrijke zaken even temporiseren. Hiertoe een oproep aan mijn collega’s en aan allen: in zijn ontslagbrief schreef wethouder Heijmerink dat hij naar ‘eer en geweten’ heeft gehandeld. Laten we zijn woorden te harte nemen.

Ik doe een beroep op ons allen om onze passie ons niet te laten overmeesteren. Wees wat begripvoller voor elkaar en laten we met elkaar deze raadsperiode tot een goed einde brengen, in het belang van de bewoners van Bunnik.

Ralph Hallo,

Bunniks Belang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie