Afbeelding
Thies van den Berg
column

Raadspraat: Luisteren naar inwoners

4 november 2021 om 09:28 Politiek

Eerder heb ik in een raadspraat al eens stil gestaan bij het belang van het vieren van successen. Wie mij kent weet dat ik over het algemeen alles met een glimlach en plezier tegemoet treedt. Maar niet altijd is het feest. Afgelopen donderdag hebben we een motie van afkeuring met meerderheid van stemmen aangenomen. Dit was geen licht besluit, maar als raad maken we ons al een tijdje zorgen over de plaatsing van zeer grote windmolens door de gemeente Zeist langs de A12 vlakbij Odijk. Als dit doorgaat heeft dit een grote impact op de inwoners van onze gemeente. Onduidelijk is wat de gevolgen zijn op het welzijn en de gezondheid van onze inwoners. Om deze reden hebben wij op 23 september de wethouder gevraagd een officiële brief naar de gemeenteraad van Zeist te sturen om onze zorgen kenbaar te maken. Ondanks dat de wethouder is gerappelleerd om deze brief tijdig te versturen, heeft de wethouder het nagelaten om dit te doen. Uiteindelijk hebben we samen met bezorgde fracties uit de gemeenteraad ervoor gekozen alsnog zelf een brief te versturen naar de gemeenteraad van Zeist.

Daarmee heeft de wethouder een opdracht van de raad niet uitgevoerd en dat is kwalijk. Met de beoogde brief kwamen wij als raad op voor de belangen van onze inwoners. Zorgen die leven moeten worden erkent en niet weggeschoven. Juist daarom zijn wij voornemens om heldere beleidsregels voor windenergie op te stellen, waarin het welzijn en de gezondheid van bewoners voorop staan. We erkennen de klimaatopgave en zullen ons hiervoor blijven inzetten, maar we moeten toewerken naar oplossingen die binnen de gemeente Bunnik passend zijn.

Komend jaar gaat de VVD als zelfstandige partij de gemeenteraadsverkiezingen in. We blijven luisteren en ons inspannen voor onze inwoners. Maak jij je als inwoner ergens zorgen om? Dan hoor ik het graag. Stuur een e-mail naar t.vandenberg@bunnik.nl of spreek mij gewoon aan op straat!

Thies van den Berg
De Liberalen - VVD

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie