Wethouder Heijmerink gisteravond voorafgaand aan de raadsvergadering
Wethouder Heijmerink gisteravond voorafgaand aan de raadsvergadering Kuun Jenniskens

Wethouder Paul Heijmerink (P21) neemt ontslag vanwege ‘rechts populistische meerderheid in Bunnikse raad’

29 oktober 2021 om 19:09 Politiek

ODIJK Donderdagavond 28 oktober heeft de gemeenteraad van Bunnik een motie van afkeuring tegen wethouder Paul Heijmerink (P21) aangenomen. De motie betreft de Regionale Energiestrategie (RES) en de wijze waarop de wethouder heeft gehandeld binnen het RES-dossier. Als gevolg van de uitspraak van de gemeenteraad heeft wethouder Heijmerink besloten om zijn functie als wethouder van Bunnik neer te leggen en zijn ontslag in te dienen.

In de ontslagbrief aan de voorzitter van de raad, burgemeester van Bennekom, vermeldt Heijmerink dat hij het wethouderschap in deze gemeente neerlegt en zijn ontslag per 1 november indient. Paul Heijmerink was sinds april 2020 wethouder in de gemeente Bunnik. In vorige raadsperioden was hij lid van de gemeenteraad van Bunnik.

Het is een algemeen sentiment dat ook in onze gemeente speelt en daar word ik als wethouder duurzaamheid nu de dupe van

GROTE ONWIL OM KLIMAATCATASTROFE TE KEREN In zijn brief aan de burgemeester schrijft Heijmerink: ,,Gisteravond is een motie van afkeuring ingediend tegen mijn handelen inzake de regionale energietransitie, het RES dossier, en alles wat daar mee te maken heeft. Deze motie is aangenomen door een in de afgelopen tijd ontstane rechts populistische meerderheid in de gemeenteraad van Bunnik. Er dreigt een klimaatcatastrofe maar desondanks is er grote onwil om mee te werken aan het verduurzamen van onze energieproductie. Het is een algemeen sentiment dat ook in onze gemeente speelt en daar word ik als wethouder duurzaamheid nu de dupe van. Ik voel mij dan ook in het geheel niet persoonlijk aangesproken. Ik heb naar eer en geweten gehandeld en me ingezet voor een duurzame wereld. Maar een motie van afkeuring is niet zomaar iets. Het is een heel zwaar middel en ik ben van mening dat een bestuurder daar zijn conclusies aan moet verbinden. Dat betekent dat ik bij deze mijn functie als wethouder neerleg en hierbij mijn ontslag per 1 november 2021 indien.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie