Paul Heijmerink bij de Kromme Rijn
Paul Heijmerink bij de Kromme Rijn Simone Heijmerink

Wethouder Paul Heijmerink (P21) krijgt motie van afkeuring

29 oktober 2021 om 13:10 Politiek

ODIJK Tijdens de raadsvergadering van donderdag 28 oktober kreeg wethouder Paul Heijmerink een motie van afkeuring aan zijn broek. Bunniks Belang, De Liberalen en het CDA spraken hiermee hun afkeuring uit voor de handelwijze van Heijmerink in het RES dossier; met name het niet tijdig versturen van een brief aan de gemeente Zeist over windmolens bij de A12 die overlast geven in Odijk en Bunnik, was een heikel punt.

door Kuun Jenniskens

Deze drie partijen vroegen aan het begin van de raadsvergadering om de vragenronde naar voren te schuiven. Bunniks Belang, De Liberalen en CDA hadden gezamenlijk een vraag ingediend. Deze ging over een motie van 23 september, waarmee de raad wethouder Heijmerink de opdracht had gegeven om bij buurgemeente Zeist kenbaar te maken dat er zorgen zijn over windmolens langs de A12, waar de gemeente Zeist momenteel onderzoek naar doet en deze windmolens zijn ook in de RES opgenomen.

Deze brief is door wethouder Heijmerink nog niet verstuurd, en dat zal waarschijnlijk pas half november gebeuren. Daarmee handelde Heijmerink niet vanuit de urgentie die de gemeenteraad met deze motie voor ogen had. 

Bij zijn beantwoording zei Heijmerink dat hij in een mondelinge setting de Bunnikse zorgen had overgebracht aan wethouder Catsburg van Zeist, maar dat de brief nog niet was verstuurd omdat hij een hele inhoudelijk brief wilde sturen.

Hierna verzochten De Liberalen, Bunniks Belang en CDA om een schorsing - die behoorlijk lang duurde. Zij kwamen terug met het verhaal dat ze een motie op de agenda wilden zetten. Later bleek dat een motie van afkeuring te zijn.

Deze motie van afkeuring tegen wethouder Paul Heijmerink is met een meerderheid van stemmen aangenomen - weliswaar met tegenstem van P21-fractie en van Leen Vernie (CDA) en Winny Toersen (Liberalen).

Een uitgebreid achtergrondverhaal leest u op een later tijdstip op BunniksNieuws.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie