Kruising Zeisterweg - N229 - Burgweg, tussen Odijk en nieuwbouwwijk Het Burgje
Kruising Zeisterweg - N229 - Burgweg, tussen Odijk en nieuwbouwwijk Het Burgje Agnes Corbeij

Bunnik wil meer aandacht voor haar infrastructuur in de regio

15 juli 2020 om 08:00 Politiek

ODIJK De gemeenteraad heeft donderdag een motie van De Liberalen aangenomen waarin staat dat de wethouder bij de partners in de regio meer aan gaat dringen op een volledige aansluiting van de A12 en de omlegging van de N229. De Liberalen kregen het CDA mee in hun voorstel, wat genoeg was voor een meerderheid. 

door Agnes Corbeij

De Liberalen en het CDA zien hierin belangrijke kansen voor de toekomst. In de motie staat: ,,Een volledige aansluiting op de A12 bij de Limesbaan biedt goede kansen tot verdere ontsluiting van het auto- en fietsverkeer uit de Kromme Rijnvallei. Het zal goed mogelijk worden de N229 ter hoogte van Odijk om te leggen. De barrièrewerking tussen de nieuwe wijk Odijk-West en het oude dorp Odijk zal zo betrekkelijk eenvoudig kunnen worden weggenomen. En, als daar minder autoverkeer komt zal er meer ruimte voor fietsverkeer ontstaan.”

Wethouder Ali Dekker heeft bij verschillende gelegenheden duidelijk gemaakt dat ze bij haar collega wethouders en bij de provincie aandacht vraagt voor de problematiek van Bunnik. Dit gebeurde tijdens het eerste Open Huis over dit onderwerp, dat tien jaar in de ijskast had gestaan.

En vorige week weer. De wethouder wil aan de ene kant druk zetten op de partners, maar aan de andere kant zei ze ook dat Odijk-West er ook komt als de weg niet omgelegd wordt. De motie werd ter sprake gebracht toen de raad vergaderde over het Ruimtelijk Economisch Programma (REP). Eerder schreef Bunniks Nieuws al een uitgebreider artikel over de insteek en achtergrond van de motie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie