Fred Schenk
Fred Schenk Fred Schenk

Fred Schenk verlaat de fractie van De Liberalen in Bunnik

8 mei 2020 om 18:00 Politiek

ODIJK Fred Schenk neemt afscheid van de fractie van De Liberalen, waarvoor hij als raadslid actief is in de gemeenteraad van Bunnik. Dit maakte fractievoorzitter Hein Hoitink zojuist bekend. De fractie en Fred Schenk hebben gezamenlijk besloten om de samenwerking te beëindigen, 'na lang en gedegen beraad'. Met het vertrek van Schenk vertrekt het laatste raadslid dat lid is van de VVD.   

Fred Schenk: ,,Ik wens de fractie veel succes de komende jaren. En hoop uiteraard dat ook de VVD'ers zich kunnen blijven herkennen in het beleid.” Schenk draagt zijn zetel over aan De Liberalen. Wie zijn plaats in de fractie inneemt en op welke termijn dit zal gebeuren, wordt later bekend. Over de reden van zijn vertrek willen zowel Fred Schenk als Hein Hoitink niks vertellen. 

Fractievoorzitter Hein Hoitink betreurt het vertrek van Schenk. ,,Ik vind het jammer dat Fred Schenk onze fractie gaat verlaten. Fred heeft altijd veel werk verzet en ik ben hem dankbaar voor zijn grote inzet voor de fractie en de gemeente Bunnik. De Liberalen zijn een partij die stoelt op de samenwerking van VVD, D'66 en niet partijgebonden liberalen in Bunnik. Het vertrek van Fred Schenk heeft geen invloed op deze samenwerking en op onze politieke boodschap.” 

De lokale afdeling van de VVD gaf eerder aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen los van de Liberalen te willen optreden. Schenk is een van de leden van de VVD die dit wil. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie