Paul Heijmerink bij de Kromme Rijn
Paul Heijmerink bij de Kromme Rijn Simone Heijmerink

Paul Heijmerink benoemd als wethouder

16 april 2020 om 20:59 Politiek

ODIJK Paul Heijmerink werd vanavond tijdens de raadsvergadering met 9 stemmen tegen 0 benoemd als wethouder van Bunnik. Heijmerink volgt Erika Spil op, zij legde op 24 maart haar taken neer. Heijmerink vertelde Bunniks Nieuws vorige week dat hij al langer deze ambitie had

door Agnes Corbeij

Paul Heijmerink is een oude bekende in bestuurlijk Bunnik. Hij zat van 2006 tot 2017 in de gemeenteraad voor Perspectief 21, de links georiënteerde lokale partij, was jarenlang fractievoorzitter en trad drie jaar geleden op als informateur. 

Allereerst maakte Arie Viskil, als voorzitter van de commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven, bekend dat de geloofsbrieven van Paul Heijmerink in orde waren. Dar voegde burgemeester Van Bennekom aan toe dat er na onderzoek ook geen beletsel is op het gebied van integriteit. Vervolgens mochten de aanwezige raadsleden stemmen. Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren, was het minimum aantal benodigde raadsleden aanwezig, de helft plus één, om te mogen stemmen. Alle 9 raadsleden stemden voor benoeming van de wethouder.    

Dit gebeurde dan ook meteen. Paul Heijmerink las de verklaring op waarin hij belooft zijn ambt naar eer en geweten uit te voeren. In plaats van de gebruikelijke felicitaties werd geklapt door de aanwezigen. Paul Heijmerink: ,,Ik beschouw dit als een grote eer. Ik heb mijn jeugd in Bunnik doorgebracht en woon hier sinds 1993. Ik heb me altijd meer dan thuis gevoeld. Om een bijdrage te mogen leveren vind ik prachtig en dit zal ik met plezier en passie doen. Ik dank de raad voor het vertrouwen."

Zijn voorganger Erika Spil werd vanavond benoemd in haar nieuwe gemeente, Voorschoten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie