Afbeelding
Foto: Shutterstock

3 tips voor het verzenden van jouw zakelijke pakketten

22 februari 2022 om 11:07 Partnercontent

Het goed, snel en veilig verzenden van pakketten is voor veel ondernemers, winkeliers, eigenaars van webwinkels en fabriekseigenaren prioriteit nummer 1. Pakketten verzenden moet zorgvuldig, tijdig en gestroomlijnd gebeuren om de bedrijfsvoering niet te verstoren, je klanten tevreden te houden en zo geld en tijd te besparen. Maar hoe pak je een gestroomlijnde online verzending van jouw goederen en pakketten professioneel aan als je ondernemer bent? Dat is een belangrijke vraag natuurlijk, want alles wat je op het gebied van distributie, transport en online verzending van pakketpost kunt verbeteren, betekent winst! In dit artikel helpen we je een eind op weg. We hebben de beste drie tips voor een goed georganiseerde

Kies een vaste transporteur voor online pakketten verzenden

Een van de slimste manieren om jouw pakketzendingen via je webwinkel altijd soepel te laten verlopen, is door te kiezen voor een vaste vervoerder of vervoersbedrijf. Kies hierbij altijd voor een betrouwbaar en gespecialiseerd bedrijf, zoals KeenDelivery, dat ervaring heeft met het offline en online versturen van pakketten en bedrijfspoststukken. Het grote voordeel van in zee gaan met een vast transportbedrijf is dat je een onderlinge vertrouwensband opbouwt en daardoor steeds beter gaat samenwerken. Jij en je pakketbezorger weten precies wat jullie van elkaar kunnen verwachten, omdat jullie een nauwe samenwerking hebben samen. Daarbij is een vast transportbedrijf voor jouw online verzendingen aantrekkelijk, omdat je vanwege de langetermijnrelatie die jullie contractueel hebben vastgelegd, vaak een mooie totaalkorting op de offline en online verzending kunt regelen. En daar kun je op termijn flink wat transport- en bezorgkosten mee besparen. Ideaal, want in deze lastige tijd is bezuinigingen op je bedrijfsvoering voor veel ondernemers niet alleen een doel, maar zelfs noodzaak.

Kies voor een bedrijf dat online postzendingen zo eenvoudig mogelijk maakt

We raden je aan om te kiezen voor een modern verzendportaal die het regelen van online verzending zo gemakkelijk en geavanceerd mogelijk heeft gemaakt. Wat je als bedrijfeigenaar, zzp’er of MKB-ondernemer absoluut niet wilt meemaken, is dat zich telkens problemen en fricties voordoen met online pakketten verzenden. Door dit hele proces uit handen te geven en over te laten aan een betrouwbare partner als KeenDelivery, wordt je volledig ontzorgd en houd je meer tijd en ruimte over om je eigen bedrijfsvoering te organiseren. Waarom? Heel simpel: bij een goede transporteur kun je snel, voordelig en gemakkelijk via een online portal jouw verzendingen regelen en organiseren. Gewoon vanuit je eigen ondernemersstoel. De geavanceerde technologie maakt online pakketten verzenden tegenwoordig tot een fluitje van een cent!

Kies voor sterk én voordelig verpakkingsmateriaal voor jouw zendingen

Wie als ondernemer veel zakelijke pakketten verstuurt, doet er slim om heel serieus en kritisch naar het verpakkingsmateriaal te kijken. Bij het vinden van geschikt materiaal voor verpakking, zoals kartonnen dozen, is in de eerste plaats van belang dat het verpakkingsmateriaal sterk en robuust is. Als er iets is dat je moet zien te voorkomen, is het wel dat jouw pakketje onderweg beschadigd raken. Neem daarom geen enkel risico en bestel jouw verpakkingsmaterialen bij een betrouwbaar bedrijf. En bezuinig zeker niet op de kwaliteit van je dozen en verpakkingen.

Naast dit punt van aandacht moet je bij het gebruik van verpakkingsmaterialen nog ergens anders op letten. Namelijk op de mogelijkheid om de verpakking van je producten te laten bedrukken. Door van deze mogelijkheid gebruik te maken, kun je via jouw bedrukte verpakking extra reclame maken voor je eigen merk en/of je bedrijfsnaam. Doordat jouw naam of logo op de verpakking staat, komen er namelijk veel meer mensen in contact met jouw bedrijf. Op de langere termijn leidt dit tot een grotere naamsbekendheid en, zeker als je kwaliteit biedt, een groter wordende klantenkring. Het fijne aan kwalitatief goed bedrukt verpakkingsmateriaal is daarbij nog het feit dat je er ook productinformatie op kunt afdrukken. Zo is je zending helemaal compleet. Vergeet in de laatste plaats natuurlijk niet om gebruik te maken van goed plakkende en duidelijk zichtbare adreslabels. Zo voorkom je dat een vervoersbedrijf op dit gebied fouten kan maken en heb je meer kans dat jouw zakelijke pakketten op de juiste plek afgeleverd worden. Veel succes met je zakelijke pakketten en post in de komende tijd!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie