Filmhuis Odijk draait authentiek verhaal over de persoonlijke gevolgen van online-shoppen voor het gezin van een koerier.

27 oktober 2021 om 16:47 Lokaal Deel je nieuws

Inhoud van de film: We doen het allemaal, en door Corona steeds vaker: online shoppen. Internetwarenhuizen draaien overuren om onze bestellingen op tijd bezorgd te krijgen. Wat een luxe: vanuit je luie stoel bestellen en je pakket wordt de volgende dag aan je voordeur afgeleverd. Maar welke nadelige gevolgen heeft online shoppen? Waarschijnlijk zijn al die ritjes die gereden moeten worden om de pakjes te bezorgen slecht voor het milieu, maar ook staat de koerier onder zware druk. Kan het pakket niet bezorgd worden omdat je niet thuis bent, dan staan daar consequenties tegenover. Zonder goede afspraken met de ontvanger moet het pakket weer mee terug en dat kost de koerier (en het koeriersbedrijf en eventueel ook de verzendende partij) geld. De koerier heeft zich bovendien aan een rigide bezorgschema te houden; verspil je tijd, dan kost dat ook geld. De film laat een realistisch kijkje achter de schermen van een koerier en zijn gezin zien. Dat het niet over rozen gaat wordt al gauw duidelijk. 

Voor de Britse regisseur Ken Loach vormen de bikkelharde omstandigheden waaronder pakketbezorgers moeten werken een ideaal aanknopingspunt om de torenhoge eisen die de maatschappij hen oplegt inzichtelijk te maken. De film werd bekroond met de publieksprijs van Filmfestival San Sebastián.

Belangrijke informatie: Vanaf dit seizoen mogen wij niet publiekelijk adverteren in kranten, winkels of op de website om de film onder uw aandacht te brengen. Dat is het gevolg van het sterk verhogen van de prijzen voor de plusvergunning door de filmservice, te sterk voor zo’n klein filmhuis als het onze. We hebben daarom besloten voor de meeste films geen plusvergunning aan te vragen, waardoor we publiekelijk dus niet de titel en precieze inhoud van de film mogen prijsgeven. Via de mail van het Filmhuis kunt u wel alle informatie over de filmkeuze en data ontvangen. Mocht u  familie, vrienden of kennissen hebben die graag naar het Filmhuis komen, maar nog niet ingeschreven zijn voor een mail, dan is dat mogelijk door een verzoek daartoe te sturen naar info@filmhuisodijk.nl 

Vrijdag 5 november  start de film om 20.00  uur in de Schoudermantel te Odijk (zaal open om 19.30 uur) 

Kaarten verkrijgbaar à € 6,- bij :  Slijterij Barrique, Odijk; ’t Frietmanneke Bunnik en bij Bakkerij Doeleman, Werkhoven

Er zijn een beperkt aantal kaartjes aanwezig. Reserveren is niet mogelijk. 

Denkt u eraan een coronatestbewijs en uw identificatiebewijs mee te nemen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie