Afbeelding
Foto: Pexels

Lees hier alles wat je over Google shopping wil weten!

1 oktober 2021 om 14:02 Partnercontent

Heb je een webshop of verkoop je producten en diensten online aan klanten? Kies er dan vooral voor om een Google shoppingfeed voor je bedrijf op te zetten. Google kan door Google shopping bepalen of je website en producten geschikt zijn voor personen die op bepaalde zoekwoorden zoeken. Het is eigenlijk bedoelt als makkelijke prijsvergelijkdienst van Google, zodat de mogelijke klanten een aantal interessante opties voor hun product of dienst zien verschijnen. Op deze pagina lees je wat Google shopping is, wat je ermee kunt en wat de voordelen ervan zijn. Verder lees je welke drie stappen je kunt volgen om een Google shopping advertentie live te kunnen zetten.

Wat houdt Google shopping precies in en wat kun je ermee?

Google shopping campagnes bieden je de mogelijkheid om je online producten of diensten te verkopen via Google. Google shopping is een optie in de zoekmachine, waar je klanten direct kennis kunt laten maken met je producten of diensten. Hierdoor kun je in de zoekmachine adverteren. Voordat je gebruik kunt maken van Google shopping, dien je een Google Ads en Google Merchant Center account te hebben. Het mooie aan Google shopping is dat je een productfeed kunt realiseren. Hierdoor zien mogelijke klanten direct wat zij bij je kunnen kopen door middel van beeldmateriaal inclusief de prijs die je ervoor vraagt.

Wat zijn de voordelen van Google shopping campagnes?

Wanneer je gebruik maakt van Google shopping komen je advertenties bovenaan de zoekpagina in Google te staan. Dit verhoogt direct je Click Through Rate (CTR). Dit houdt in dat er meer mensen daadwerkelijk naar je advertenties zullen doorklikken. De kans dat men je product of dienst dan daadwerkelijk koopt, neemt eveneens toe. Verder kun je door Google shopping in te zetten klanten in meerdere fasen van het koopproces bereiken. Zo ook de klanten die 100% zullen kopen op het moment dat zij het zoekwoord in Google invullen. Verder triggeren de Google shopping campagnes meer, aangezien de potentiële klant direct ook een foto van het product én de prijs te zien krijgt.

Deze drie stappen helpen je bij het opzetten van je Google shopping account

Heb je een eigen webshop? Dan kan Google shopping een mooie kans voor je zijn om meer producten of diensten te verkopen. Dit specifieke marketingkanaal zorgt ervoor dat je product inclusief afbeelding en de prijs aan mogelijke klanten getoond worden binnen Google. Voordat je Google shopping kunt activeren dien je een datafeed te hebben met producten waarmee je wenst te adverteren. Een Google Merchant account zorgt ervoor dat je de datafeed kunt laden. Het Google Ads account zorgt er vervolgens voor dat je advertenties voor de shopping campagne online kunt zetten. Wanneer je deze drie stappen voltooid hebt, kun je direct via Google shopping gaan adverteren.

Houd er rekening mee dat het beleid van Google shopping streng is, waardoor je de advertenties direct aan de hand van de belangrijkste richtlijnen kunt opstellen. Dit scheelt je een hoop gedoe en zorgt ervoor dat je campagnes sneller worden goedgekeurd door Google.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie