Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kerstpakketten bestellen volgens de kerstgedachte: zo doe je dat!

18 november 2021 om 15:29 Partnercontent

De kerstperiode is er een die bol staat van de tradities. Een daarvan bestaat uit het samen zijn met je geliefde familie, waarbij de aanwezigheid van veel (en smaakvol) eten en drinken een ander belangrijk aspect vormt. Tegelijkertijd is er natuurlijk de aloude kerstgedachte. Deze schrijft voor dat je rond de kerstdagen (maar eigenlijk ook in de rest van het jaar) altijd iets over moet hebben voor de medemens. Uiteraard zou het mooi zijn als je daar als ondernemer zijnde ook rekening mee houdt. Bij het uitkiezen van je kerstpakket (bijvoorbeeld via een gerenommeerde aanbieder als Kerstpakkettenplaza) én daarna zou je daarop kunnen inspelen. In de volgende alinea’s lees je hoe je rond en na het hele gebeuren rond kerstpakketten de kerstgedachte in stand kunt houden.

Bestel bij een aanbieder die doneert aan goede doelen

Er zijn gelukkig aanbieders van kerstpakketten die het zich maar wat bewust zijn dat er juist in deze periode van het jaar ook gedacht moet worden aan mensen die het minder getroffen hebben. Dit uit zich bijvoorbeeld in de mogelijkheid om een goed doel te steunen terwijl je bestelt. Sommige aanbieders spenderen zelfs standaard een aandeel van de omzet aan een goed doel, dat je soms nog zelf kunt uitkiezen ook. Aangezien deze mogelijkheid bestaat en je dit weinig of niets extra kost is het zeker aan te raden hier gevolg aan te geven.

Zo bestel je je kerstpakketten op milieubewuste wijze

Tegenwoordig kunnen we echt niet meer om het belang van het milieuvraagstuk heen. Bij elke aankoop die je doet zou je hier dan ook idealiter rekening mee moeten houden. Dat geldt voor je aan te schaffen kerstpakketten dus ook. Wat je hierbij zou kunnen doen is zo veel mogelijk te gaan voor producten die dicht bij huis worden geproduceerd. Zo hoeven deze producten niet per se een lange reis af te leggen voor ze in Nederland terechtkomen. Dat scheelt uiteraard flink aan brandstof - en de uitstoot die hiermee gepaard gaat. Kiezen voor streekproducten uit de eigen regio is hierbij misschien zelfs wel de best mogelijke optie.

Manieren om voedselverspilling door kerstpakketten tegen te gaan

Dikwijls vind je in een kerstpakket met name luxe etenswaren. Vaak zijn dit juist die producten die consumenten uit zichzelf niet snel zouden kopen. Het nadeel daarvan is dat dit soms heel specifieke voedingsmiddelen zijn die niet altijd bij iedereen in de smaak vallen. Om te voorkomen dat dit voedsel uiteindelijk wordt weggegooid is het zaak hier als ondernemer proactief op in te spelen. Zet bijvoorbeeld in januari een doos in je bedrijfspand en nodig je medewerkers uit om hier voedsel in te doen dat ze niet gaan gebruiken. Breng naderhand deze doos naar een voedselbank.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie