Afbeelding
Foto door form PxHere

Werk je staand? Ook dan is een goed ingesteld bureau belangrijk!

10 mei 2021 om 11:39 Partnercontent

Heb je een bureau om aan te staan of een in hoogte verstelbaar bureau? Zorg er dan voor dat je bureau ook juist is ingesteld als je staand aan het werk bent. Zittend en staand werken afwisselen is de perfecte combinatie om de gezondheid van je lichaam en geest te bevorderen. Over een bureau goed instellen terwijl je zittend werkt is al veel bekend, maar hoe zorg je hier nou voor als je staat aan het werk bent? SKEPP vertelt het je in dit artikel!

Waarom gedeeltelijk staand werken belangrijk is

Je lichaam is niet gebouwd om voor lange periodes te zitten. Een rondje wandelen tijdens de lunchpauze is dan ook zeker aan te raden, maar eigenlijk niet voldoende als je de rest van je werkdag zittend doorbrengt. Een zit-sta bureau is dan de perfecte oplossing. Op deze manier kun je tijdens je werkdag zittend en staand werken makkelijk met elkaar afwisselen.

Gedeeltelijk staand werken zorgt niet alleen voor een vermindering van lichamelijke klachten (zoals nek-, schouder en rugklachten), maar ook voor een lagere kans op gezondheidsklachten. Staand werken zorgt er namelijk voor dat je hart tien keer meer bloed door je lichaam zal pompen. Verder verbrand je staand meer calorieën en geeft het een boost aan je productiviteit. Wat wil je nog meer!

Wat is de juiste houding om staand te werken? 

Om te kunnen profiteren van deze voordelen is een juiste houding tijdens het staand werken van belang. Ga recht voor je bureau staan en zet je voeten plat op de grond. Zorg voor een kleine buiging in je knieën, ontspan je nek en houd je ellebogen in een hoek van ongeveer 90 graden waardoor je onderarmen licht het bureau raken. Houd deze tips aan als je staand wilt werken en profiteer van de lichamelijke voordelen en bevorder je gezondheid.

Werk jij al staand? 

Na het lezen van dit artikel weet je dat er diverse voordelen zijn aan staand werken en hoe je dit op de juiste manier kunt doen. Zorg dus voor een bureau op kantoor of in jouw thuiswerkplek waar je aan kunt staan en kom erachter hoe zittend en staand werken afwisselen jouw werkdag bevorderd! Wil je weet welk bureau geschikt is voor jou? SKEPP helpt je graag in je zoektocht naar het perfecte bureau voor jouw (thuis)werkplek zodat jij voortaan zowel zittend als staand kunt werken! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie