Afbeelding
Eigen foto

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 7: juli

Overig

BUNNIK Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Hoewel één onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz. 

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van 12 letters vormen (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave). Stuur dat woord in naar bunniksnieuws@bdu.nl en maak kans op een leuke prijs:

Waarom zijn deze heren zo blij?

R: Omdat het Werelderfgoedcomité van UNESCO de Neder-Germaanse Limes de status van Werelderfgoed toegekend heeft. Het is een wereldwijde erkenning van de unieke en universele waarde van ons deel van de Limes, vertegenwoordigd door in totaal 19 archeologische vindplaatsen uit de Romeinse tijd, verspreid over de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland.  

L: Omdat het dorp Odijk Werelderfgoedstatus heeft gekregen van het UNESCO Werelderfgoedcomité. Het unieke van Odijk, dat al in de eerste eeuw voor Christus gesticht werd, is dat hier een badhuis was gevestigd waar de gezagvoerders van vesting Ultrajectum (Utrecht) iedere maand gebruik van kwamen maken vanwege het zogenaamd geneeskrachtige water dat hier uit de bodem kwam.

O: Omdat UNESCO bekendgemaakt heeft dat de eerstvolgende wereldconferentie van deze organisatie in 2023 wordt gehouden op landgoed Amelisweerd. Het wordt een groots internationaal event met meer dan 1000 gasten uit de hele wereld.

De komende dagen verschijnen op deze site de volgende opgaven!

advertentie