Afbeelding
Corjanne Polman

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 5: mei

Overig

BUNNIK Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Hoewel één onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz. 

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van 12 letters vormen (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave). Stuur dat woord in naar bunniksnieuws@bdu.nl en maak kans op een leuke prijs:

Wat wordt er hier gebakken?

T: In de Lindenhof in Odijk vinden de open Utrechtse kampioenschappen pannenkoekenbakken plaats. Alle 32 deelnemers krijgen dezelfde apparaten en hetzelfde beslag om mee te werken. De uiteindelijke winnaar wordt de pas 15-jarige F. Lensje uit Montfoort

D: Er werden wafels gebakken, iedereen met veel herrie uit zijn bed gerammeld en in de middag was er een leuke wandeltocht. Koningsdag in Werkhoven was een groot feest voor jong en oud.

B: In de kantine van vv Bunnik’73 wordt een grote tombola gehouden, waarbij de deelnemers uiteraard in verband met de coronamaatregelen buiten moeten blijven. Binnen worden volop tosti’s en pannenkoeken gebakken. De uiteindelijk opbrengst van 23,75 euro gaat naar het repareren van de doelnetten die wegens de maatregelen te lang in onbruik zijn gebleven.

De komende dagen verschijnen op deze site de volgende opgaven!

advertentie