Afbeelding
Christian Grun

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 9: september

Overig

BUNNIK Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Hoewel één onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz. 

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van 12 letters vormen (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave). Stuur dat woord in naar bunniksnieuws@bdu.nl en maak kans op een leuke prijs:

Wat zijn ze hier aan het doen?

R: Kinderen laten zien hoeveel ‘kroosjes’ ze geoogst hebben tijdens de Appelplukdagen op boerderij Nieuw Slagmaat bij Bunnik. Kroosjes zijn kleine puimen die tussen de appels staan omdat de bijen die de pruimenbloesem bezoeken ook goede bestuivers zijn voor de appelbloesem. Dit jaar waren de appelplukdagen ook weer helemaal zoals vanouds, dus met leuke activiteiten er omheen; een boerenbootcamp, de huifkarren achter de trekkers, maisdoolhof, de dieren en een terras vol lekkers van eigen boerderij en uit de streek.

P: Zeer jonge spruitjes worden geoogst in tuinderij Amelis’hof. De kas stond oorspronkelijk tegen de nog oudere schuur aan, die er nog altijd staat. De tuinders werken samen met de stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd en willen met de herbouw de cultuurhistorische waarde van de tuinderij verder verhogen.

I: Hop plukken, een Odijkse traditie. Deze buitengewoon gezellige en oerlandelijke gebeurtenis is inmiddels een traditie geworden. Dat betekent dat de net geplukte hop de volgende ochtend meteen in de brouwketel wordt gegooid, voor een extra fijn, hoppig bier. Ieder jaar wordt met de knetterverse hop een eenmalig ‘vershopbier’ gebrouwen in samenwerking met een bevriende brouwerij. 

De komende dagen verschijnen op deze site de volgende opgaven!

advertentie