Leden van de dit jaar opgerichte ECB tijdens hun eerste ledenvergadering
Leden van de dit jaar opgerichte ECB tijdens hun eerste ledenvergadering ECB

Energie Coöperatie Bunnik wil deelnemen in zonneveldprojecten

14 september 2019 om 07:23 Overig

BUNNIK Leden van de Energie Coöperatie Bunnik (ECB) hebben op woensdag 11 september tijdens hun eerste ledenvergadering besloten dat ze financieel willen deelnemen in de twee zonneveldprojecten die tussen Odijk en Werkhoven gepland zijn. Als belangrijke randvoorwaarde wordt gesteld dat een zonneveldproject ook ecologische meerwaarde oplevert.

door Kuun Jenniskens

Een grote meerderheid van de leden was na een uitvoerige discussie van mening dat financiële participatie voor leden van de ECB mogelijk zou moeten zijn. Natuurlijk alleen als het project voldoet aan deze randvoorwaarde en ook als de financiële voorwaarden voldoende gunstig zijn.

Leden wilden uiteraard wel weten hoe het rendement en risicoprofiel van de financiële participaties er precies gaat uitzien. Over het rendement kan echter pas in een later stadium duidelijkheid komen, nadat er uitsluitsel is over de SDE-subsidie voor beide projecten. Dit is waarschijnlijk pas na de zomer van 2020 bekend. Het bestuur van de ECB gaat vooraf al wel de vorm en randvoorwaarden voor participatie nader uitwerken - dit gebeurt samen met de projectontwikkelaars en met een ledenwerkgroep.

Leden waarschuwden wel dat er binnen de activiteiten van de ECB voldoende aandacht moet blijven voor zonnedaken en voor ondersteuning van woningeigenaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie