Afbeelding
BDU

40 hectare zonneveld ter beoordeling bij de gemeenteraad

11 september 2019 om 11:09 Politiek

ODIJK De twee zonnevelden van samen 40 hectare, die in de Vlowijkerpolder tussen Odijk en Werkhoven zijn gepland, liggen volgende week ter beoordeling bij de gemeenteraad. Het college wil van de gemeenteraad weten of het een Verklaring van geen bedenkingen wil afgeven. Het college zelf is van plan de Omgevingsvergunning toe te staan voor deze zonnepanelen in het groene buitengebied.

door Kuun Jenniskens

Voor de zonnevelden stelde de gemeenteraad eerder dit jaar een beleidskader vast. Met deze kaders hebben beide initiatieven rekening gehouden. Het gaat om Zonnepark Werkhoven (25 hectare en 20 hectare natuur) van de neven Dorrestein en LC Energy uit Wageningen, en om Vlowijkerpolder (15 hectare panelen en 5 hectare natuur) van Peterse en Van Dijk en BHM solar. Beide initiatiefnemers, die de grond voor 30 jaar van de boeren pachten, hebben bij de gemeente een aanvraag gedaan voor een Omgevingsvergunning.

De aanvragen zijn compleet bevonden en ook de participatieplannen, over hoe beide ondernemers met omwonenden hebben gecommuniceerd, zijn goedgekeurd door de gemeente.

Op 17 september worden beide plannen in de gemeenteraad besproken. Het BunniksNieuws.nl is benaderd door tegenstanders uit het gebied. Die komen later deze week in onze krant aan het woord.

Hier meer informatie over het plan Vlowijkerpolder, en over Zonnepark Werkhoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie