Zoals Jan Boersma het graag zag: kinderen actief op korfbalvereniging Midlandia (archief aug 2021)
Zoals Jan Boersma het graag zag: kinderen actief op korfbalvereniging Midlandia (archief aug 2021) Agnes Corbeij

De in Bunnik zeer actieve Jan Boersma overleden

30 november 2021 om 12:20 Maatschappelijk

BUNNIK Jan Boersma is op woensdag 24 november op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona overleden. Jan Boersma stond in Bunnik aan de basis van de VVD en van korfbalvereniging Midlandia. In 2018 werd hij na de gemeenteraadsverkiezingen informateur.

door Kuun Jenniskens 

In zijn werkzame leven had Jan Boersma verschillende bestuurlijke functies in de (spaar)bankwereld en in werkgeversorganisaties in het midden- en kleinbedrijf. De uit Friesland afkomstige Jan Boersma (1935) had een ruim netwerk in Bunnik, was zeer betrokken bij de sport in het algemeen en onder meer de oprichter van korfbalvereniging Midlandia. 

In de jaren tachtig was Jan Boersma acht jaar afdelingsvoorzitter van de VVD, en eind jaren negentig was hij lid van de Utrechtse Provinciale Staten. Van 2014 tot 2017 was hij voorzitter van de Bunnikse VVD. Boersma werd onderscheiden als Lid van Verdienste van de VVD afdeling Bunnik, als dank voor zijn jarenlange inzet.

Boersma was 60 jaar geleden één van de oprichters van korfbalvereniging Midlandia. Het bestuur van Midlandia laat na aanleiding van zijn overlijden weten: ,,Tot dit jaar bleef hij een regelmatige  toeschouwer van ons eerste seniorenteam, bleef hij alle jaren onze ALV bezoeken én toonde hij steeds opnieuw zijn betrokkenheid.”

Jan Boersma richtte de Stichting Kunstgras Bunnik op, bedoeld om Midlandia aan kunstgrasvelden te helpen, maar hij maakte zich sterk voor medegebruik. De hockey kon er trainen in de aanloopfase naar eigen kunstgrasvelden, maar ook de kinderopvang kon er op spelen. In oktober 2012 zei Boersma hierover in het Bunniks Nieuws: ,,Het is, net als de sporthal die we zelf hebben gebouwd en die heel veel wordt gehuurd, een goed voorbeeld van zelfwerkzaamheid. We halen werk bij de gemeente weg en dat werkt goed, we kunnen het op eigen kracht is onze ervaring.” In 2013 kon het veld in gebruik worden genomen. 

Bunniks Nieuws heeft helaas geen foto in het archief van Jan Boersma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie