Het Anton van Dampad langs het spoor in Bunnik krijgt een groene feel en look
Het Anton van Dampad langs het spoor in Bunnik krijgt een groene feel en look Ragnhild Scheifes

Opknappen Anton van Dampad langs spoor in Bunnik vordert

19 november 2021 om 13:13 Natuur en milieu

BUNNIK Inmiddels teken de contouren van het vernieuwde Anton van Dampad langs het spoor in Bunnik zich af. De komende maanden zal de aankleding volgen. Als het weer meezit zal er dit jaar een kruidenrijk mengsel ingezaaid worden, zodat daarna de officiële opening kan volgen. Naast het al bestaande fietspad komt ook een wandelpad te liggen.

Het opknappen van het Anton van Dampad is een initiatief vanuit Mijlpaal 42, dat getrokken werd door Martine Sluijs. Een samenwerking tussen tal van organisaties en ondernemers in Bunnik en de gemeente. Het idee ontstond nadat medewerkers van Bunnikse bedrijven hadden aangegeven het pad niet fijn en veilig vinden. Daarom reizen ze niet graag met de trein naar Bunnik.

Rick Berkhout, bestuurslid van wijkvereniging Engboogerd en in zijn professionele leven werkzaam bij Donker Groen, is samen met de partijen aan de slag gegaan met het ontwerp voor een fietspad en een gescheiden wandelpad. Een ontwerp waarbij biodiversiteit en een rustgevende beleving - voor zover dat gaat naast het spoor - centraal staan. Samen met de volkstuingebruikers is gezocht naar een goede inpassing van de tuinen. Ook ProRail is betrokken bij het project, het pad is aangelegd op grond van ProRail. 

René Sloots van het Postillion Hotel, tevens lid van de Green Businessclub Bunnik (GBC), omarmde het project en zorgde samen met de gemeente en Rick Berkhout dat het project gerealiseerd kon worden. Leden van de Green Businessclub Bunnik hebben vervolgens meebetaald, net als de gemeente Bunnik en de Provincie Utrecht. 

Green Business Club projectleider Ragnhild Scheifes: ,,Het is de samenwerking tussen alle partijen die er voor gezorgd heeft dat dit project geslaagd is maar het is natuurlijk pas echt geslaagd als inwoners uit Bunnik met plezier gebruik maken van het pad net als medewerkers van de bedrijven in hun pauze. Het ultieme resultaat zou zijn als medewerkers van de bedrijven meer van de trein gebruik gaan maken als ze weer naar kantoor mogen komen. Hier werkt de project groep mobiliteit van de GBC Bunnik hard aan. Stap voor stap een groener Bunnik!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie