Er wordt hard gebouwd aan de appartementen Rhijnhaeghe in Bunnik
Er wordt hard gebouwd aan de appartementen Rhijnhaeghe in Bunnik Kuun Jenniskens
FOTOREPORTAGE

Op meerdere plekken in Bunnik, Odijk en Werkhoven worden appartementen gebouwd

21 oktober 2021 om 09:09 Nieuwbouw

ODIJK BUNNIK WERKHOVEN In de gemeente Bunnik worden momenteel veel appartementen gebouwd. In alle drie de kernen staan nieuwbouwprojecten in de steigers, of liggen terreinen braak in afwachting van bouwactiviteiten. Bunniks Nieuws maakte er een fotoreportage van.

door Kuun Jenniskens

RHIJNHAEGHE Bekend bouwproject in de kern Bunnik is Rhijnhaeghe. Van de 91 woningen die hier worden gebouwd staat het aantal appartementen op 75. Hieronder vallen 20 vrije sector huurappartementen en 27 sociale huur appartementen. De rest gaat om koop. Die waren in no time verkocht. Voor de sociale huurwoningen was zo niet nog meer belangstelling - daar tekenden 1284 mensen op in.


Het project gezien vanaf de hoek Traverse en de Van Zijldreef - Kuun Jenniskens


De 27 sociale huurwoningen aan de kant van de Van Zijldreef - Kuun Jenniskens


Hier is te zien hoe de sociale huurwoningen er vanaf het binnenterrein uitzien - Kuun Jenniskens


De koopappartementen in aanbouw aan de kant van het binnenterrein - Kuun Jenniskens


MOLENWEG Aan de Molenweg in Bunnik worden 24 huurappartementen in de vrije sector gebouwd. Hiervoor werd de oude - en niet langer als monument aangeduide - molenromp door een sloophamer met de grond gelijk gemaakt. Het gaat om het terrein van Van Zijl (benzinepomp en banden) en de dierenwinkel.


Het project kent twee bouwstijlen die in het midden met een entreegebouw aan elkaar worden gekoppeld - Kuun Jenniskens


De appartementen aan de rechterzijde zijn lichter van tint - Kuun Jenniskens


De Franse balkons met details van koren en granen brengen een relatie aan met de gesloopte molen - Kuun Jenniskens


De gebouwen links zijn van donkerrood baksteen opgetrokken en ogen robuuster. Nog weer verder links is nog stukje te zien van de appartementen die op terrein van de apotheek zijn gebouwd. - Kuun Jenniskens

VILLA BURBANK  Op de hoek Schoudermantel met de Kosterijland in Bunnik komen 41 woningen, voornamelijk appartementen in de sociale huur en middenhuur. Het is op de plek van de Kringloopwinkel en villa Burbank. Beiden worden geslooptRaadsleden hebben langere tijd zo hun bedenkingen gehad bij appartementen op deze plek, omdat de luchtkwaliteit en geluidsnormen op deze locatie vragen om extra aanpassingen, wat weer ten koste gaat van het wooncomfort. Uiteindelijk stemde de gemeenteraad op 13 juli 2021 in met het bestemmingsplan. 


Villa Burbank staat op de nominatie om te worden gesloopt, hier vanaf de Schoudermantel gefotografeerd - Kuun Jenniskens


Villa Burbank vanaf het binnenterrein - Kuun Jenniskens


Ook het gebouw van de Kringloop moet plaatsmaken voor appartementen - Kuun Jenniskens

JOCHEM JANSZPLANTSOEN  Op de plek waar in Odijk voorheen 12 laagbouw sociale huurwoningen stonden, komen 32 sociale huurwoningen terug. De laagbouw woningen lijken erg op de woningen aan de Singel en het Jochem Jantszplantsoen die gesloopt zijn.


De laagbouw woningen aan de Jochem Jansz lijken op de wooneenheden die hier voorheen stonden. Zij waren vanwege slecht onderhoud aan het eind van hun levensduur. - Kuun Jenniskens


Net als voorheen: meerdere rijtjes laagbouw sociale huur - Kuun Jenniskens


Aan de zijde van de Singel komt een appartementengebouw van twee bouwlagen met 20 appartementen - Kuun Jenniskens


Het binnenterrein. Niet in beeld, maar rechts bevind zich het appartementengebouw. - Kuun Jenniskens

ROZELAAR Het project De Rozelaar van woningbouw vereniging Lekstede is al in een ver stadium. In dit gebouw in Odijk komen 12 appartementen in de sociale huur. Deze appartementen worden gebouwd op de plek van de weide van de kinderboerderij - zij kregen aan de andere kant van hun boerderij een nieuwe weide. Ook hier was er veel animo: 1200 mensen reageerden. Dat komt neer op 100 gegadigden per sociale huurappartement.


De Rozelaar bezien vanaf de achterkant - Kuun Jenniskens


De Rozelaar aan de Singel, in de bocht richting het station Driebergen Zeist - Kuun Jenniskens

OUDE HAVEN Aan de Oude Haven in Odijk is het CNV gebouw gesloopt om plaats te maken voor een bouwproject met 15 koopwoningen en 6 sociale huurwoningen. Die 6 sociale huurappartementen zijn door de projectontwikkelaar niet uit eigen beweging toegevoegd. Hij werd daardoor gedwongen door gemeentelijk beleid waarin is vastgelegd dat elk bouwproject 30 procent sociale huurwoningen moet bevatten. In een klein appartementengebouw op de hoek met de Singel en De Oude haven komen 6 woningen. Het terrein wordt momenteel bouwrijp gemaakt.


Op de rechterhoek komt het gebouw met daarin 6 appartementen. - Kuun Jenniskens


Hier komen de 15 koopwoningen - Kuun Jenniskens

VAN IMPELEN In Werkhoven is de sloophamer nabij. Op de hoek van de Herenstraat en meer naar achter doorlopend de schuren van loonbedrijf Van Impelen aan de Zwaanweg, komt het project de Heeren van Werkhoven. Het zal bestaan uit 20 eengezinswoningen en 9 sociale huur appartementen.Van Impelen verplaatste zijn bedrijf naar het buitengebied - dat was al langer een wens vanuit de bevolking en de gemeente vanwege de veiligheidsrisico’s van groot landbouwmaterieel dat door de dorpskern reed.


Hoekpand op de Herenstraat dat tegen de vlakte gaat - Kuun Jenniskens


De loodsen van het loonbedrijf tussen de Herenstraat en de Zwaanweg worden gesloopt. - Kuun Jenniskens

VAN ECHTELT  Het is al langere tijd stil rondom het project van de kinderen Van Echtelt in Werkhoven. Zij hebben plannen voor de weide bij hun ouderlijke boerderij op de hoek van de Herenstraat met de Weerdenburghselaan (de weg naar de sportvelden). Er ligt een plan voor 22 woningen met 12 sociale huurappartementen op de hoek.


De weide aan de Herenstraat met in de verte langs de bomenrij de Weerdenburgselaan - Kuun Jenniskens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie