De winnaars van de hersengymnastiek 'Knapste Koppen van de Maand'.
De winnaars van de hersengymnastiek 'Knapste Koppen van de Maand'. Soos

Soos 55+ in Odijk succesvol gestart: volgende op donderdag 15 februari

8 februari 2024 om 14:45 Maatschappelijk

ODIJK Op donderdag 18 januari startte de eerste soos (voor 55+) in locatie Singel40 te Odijk, op initiatief van Senioren Activiteiten Bunnik (SAB) en Stichting Welzijn Ouderen Odijk (SWOO). Een dertigtal Odijkers en Bunnikers, en enkele Werkhovenaren deden mee aan een gezellige middag. 

De soos stond in het teken van hersengymnastiek: de deelnemers kregen veel vragen te beantwoorden  De eerste vragen werden gesteld door burgemeester Ruud van Bennekom, die de soos op passende wijze opende. Er werd in groepjes gewerkt om samen ludieke dan wel serieuze vragen te beantwoorden. Aan het einde wordt de winnaar tot ‘knapste kop’ van de gemeente Bunnik benoemd. 

UITDAGENDE VRAGEN

De burgemeester opende met vragen die de deelnemers warm moesten draaien voor het hoofdprogramma. Hij testte hen op kennis over hemzelf. Het viel niet mee voor de deelnemers, er was slechts één koppel dat 4 van de 5 vragen goed beantwoordde en zei: „Dat waren lastige vragen, meneer de burgemeester”.

Daarna nam de ervaren quizmaster Kees Broekman het stokje over. De deelnemers werden in kleine groepjes ingedeeld en onder het genot van een drankje werd er aan de slag gegaan met een groot aantal vragen, welke varieerden van: Kent u uw straten in Bunnik, Odijk en Werkhoven?, Wat is de juiste spelling?, Waar staan de volgende stadhuizen?, tot reclameslogans en zangers van evergreens.

MOOIE START

„Al met al een mooie start”, zeggen de organisatoren. Er is plek voor meer deelnemers. Iedereen boven de 55 jaar uit Bunnik, Odijk en Werkhoven is van harte welkom. Ook een mogelijkheid om andere spelletjes te doen, zoals een legpuzzel maken, rummikub of keezen. 

De volgende soos is op donderdag 15 februari, Singel40, Odijk. Inloop van 13.30 tot 16.30 uur. Daarna elke 3e donderdagmiddag van de maand. Voor deze en andere activiteiten van SAB en SWOO zie de websites www.BunnikSamen.nl en www.seniorenbunnik.nl Meer informatie: bel Henk Peters 06-51853642. Ook voor vragen over vervoer naar de soos. 

www.BunnikSamen.nl
Deze halve pagina wordt gevuld door burgerinitiatief BunnikSamen. De website www.BunnikSamen.nl is voor wie wil weten wat Werkhoven, Odijk en Bunnik te bieden hebben aan activiteiten en voorzieningen en voor wie andere inwoners wil ontmoeten. www.BunnikSamen.nl.
Alzheimercafé
Bunnik, Pastoor Heggelaan 2
Do. 8 feb. Margaret van Straalen, directeur Dagcentrum Utrecht-Oost (DUO), vertelt over haar ervaringen in het omgaan met de vaste bezoekers van het Dagcentrum DUO. De meeste bezoekers lijden aan de ziekte dementie. Inloop 19:30. Start 20:00. Gratis.
Competitie keezen, klaverjassen en jokeren
Werkhoven, Wapen van Werkhoven
Di. 13 feb. 13:30 - 17:00. Voor alle senioren in de kern Werkhoven maar uiteraard zijn de senioren uit Odijk en Bunnik ook welkom. € 4,- entree incl. kop koffie.

MEER ACTIVITEITEN

Scan de QR code of kijk op www.BunnikSamen.nl en meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie