Hersengymnastiek: in kleine groepjes worden vragen gezamenlijk beantwoord.
Hersengymnastiek: in kleine groepjes worden vragen gezamenlijk beantwoord. SAB/SWOO

Start Soos voor Bunnikers en Odijkers

8 januari 2024 om 10:15 Maatschappelijk

ODIJK Op donderdag 18 januari start de Soos voor alle 55plussers uit Bunnik en Odijk. De Soos met hersengymnastiek en gezelschapsspelletjes zal daarna elke 3e donderdag van de maand georganiseerd worden in Singel 40 in Odijk (de kanoverhuur locatie). Geïnspireerd door de ouderensoos in Werkhoven hebben Senioren Activiteiten Bunnik (SAB) en Stichting Welzijn Ouderen Odijk (SWOO) samen het initiatief genomen om ook een soos te organiseren.

Al jarenlang wordt in Werkhoven zeer succesvol een ouderensoos georganiseerd door Stichting Welzijn Ouderen Werkhoven. Op de dinsdagmiddagen wordt daar een afwisselend programma aangeboden. Enerzijds spelletjes: er is o.a. een klaverjas-, joker- keezen competitie, anderzijds worden er lezingen gehouden en films gedraaid. Erg populair zijn de middagen waarin een zogenaamde pubquiz of hersengymnastiek wordt gehouden. Het loopt in Werkhoven als een trein.

GEZELLIGE MIDDAG

De trekkers van de activiteit, Jannie van Vulpen, voorzitter van SAB en Henk Peters, bestuurslid van SWOO, zeggen: „Het is vergelijkbaar met de soos in Werkhoven, maar natuurlijk toch iets anders. En wat zeker anders is is de locatie! Deze is bewust gekozen: Singel 40 ligt aan de Bunnikse kant van Odijk en is voor iedereen toegankelijk. Wij hopen dan ook van harte dat veel ouderen uit beide woonkernen gaan meedoen. Ook Werkhovenaren die geen genoeg kunnen krijgen van deze spelletjes, zijn zeer welkom!” 

Ook vertellen ze: „Het is expliciet een gezamenlijke activiteit van SAB en SWOO. Deze twee clubs zijn sowieso meer samen aan het optrekken, als ook met SWOW. Het aanbod is te vinden op www.seniorenbunnik.nl en ook op www.BunnikSamen.nl.”

HERSENGYM EN SPELLETJES

De opzet van de middagen is als volgt. Er is voorlopig gekozen voor hersengymnastiek naast andere gezelschapsspelletjes. Deelnemers kunnen kiezen óf aan de hersengymnastiek mee te doen óf aan een ander spelletje; dat kan zijn: een legpuzzel maken, rummikub, keezen, of anders. De locatie Singel 40 is hiervoor ideaal. Eerst kan iedereen verwelkomd worden in de grote zaal, daarna kan de groep (bij voldoende belangstelling) worden verdeeld over de grote en een tweede, kleinere zaal. Paul Boon, eigenaar van Singel 40: „Erg leuk om dit te doen en we hebben inderdaad een prachtige locatie beschikbaar.”

FEESTELIJKE START

Gezelligheid staat voorop. Iedereen is van harte welkom a.s. donderdag 18 januari. Burgemeester Ruud van Bennekom gaat deze eerste keer feestelijk en verrassend openen. 

Vooraf aanmelden is niet nodig, de zaal gaat open om 13.30 uur. Het is afgelopen om 16.30 uur. Kosten zijn € 5,- per middag (inclusief een kopje koffie en een drankje halverwege de middag). 

MEER INFORMATIE

Voor vragen of ideeën kan contact worden opgenomen met Henk Peters via 06- 51853642. De volgende soosbijeenkomsten zijn al vastgelegd op donderdag 15 februari, donderdag 21 maart, donderdag 18 april en donderdag 16 mei. Zet deze vast in uw agenda.

Vervoer nodig?
Maak dan gebruik van vrijwilligers uit onze dorpen die graag helpen. Vraag minimaal een aantal dagen van te voren een rit aan. Er wordt een kleine onkostenvergoeding in rekening gebracht.
Inwoners Bunnik ANWB Automaatje Bunnik, eenmalig aanmelden bel 06-12334721 of mail info@automaatjebunnik.nl, rit aanvragen bel 06-82994052, www.automaatjebunnik.nl.
Inwoners Odijk Huiskamer van Odijk, lid worden bel 06-23707137, rit aanvragen bel 06-20345209 of mail chauffeur@huiskamervanodijk.nl, www.huiskamervanodijk.nl.
Inwoners Werkhoven Stichting Vrijwillige Hulpdienst Werkhoven, Mevr. Ria Vernooij - van Rijn bel 0343-551356 b.g.g. bel Mevr. Tina Balk - de Bruin 0343-551876.

Voor meer informatie kijk op www.BunnikSamen.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie