Leerlingen uit groep 7/8 op bezoek bij de brandweer.
Leerlingen uit groep 7/8 op bezoek bij de brandweer. Project Betrokken Kinderen

Project Betrokken Kinderen start weer

1 februari 2024 om 15:00 Maatschappelijk

 BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN] Op 5 maart zullen de groepen 7 of 8 van de Delteykschool, Barbaraschool,De Vonk, de Bongerd en de Beurthonk voor het 8 e jaar deelnemen aan het project Betrokken Kinderen. 

Het project Betrokken Kinderen is in 2014 door Femke Dotman en Monique van Wielink ontwikkeld voor de leerlingen uit groep 7 en/of 8 van de basisscholen binnen de gemeente Bunnik. Tijdens dit project gaan de leerlingen al doende leren. Ze komen in contact met verschillende maatschappelijke organisaties binnen onze gemeente zoals, de Schans, de Brandweer, HandjeHelpen, de Kringloop, Vluchtelingenwerk Bunnik, de EHBO, Bunninchem en het afvalstation. Buiten de gemeente gingen ze tot nu toe langs bij de voedselbank, de Moskee en Bartimeus. 

„Ook dit jaar hopen we weer op een fijne samenwerking met een aantal van bovenstaande organisaties”, zeggen organisatoren Femke en Monique. 

DAGPROGRAMMA

De dag start om 8.30 uur. „Er is een strak reisschema, zeker omdat we van busvervoer gebruikmaken”, zegt Monique. Alle klassen gaan langs vier van de deelnemende organisaties, waar ze vervolgens een uur actief aanwezig zijn. Daarna gaan ze door naar een nieuwe locatie. Soms kan dat lopend zijn omdat de locaties dichtbij elkaar liggen en anders gaan ze in de bus van Kassing Tours. Aan het einde van de dag worden de leerlingen weer terug naar school gebracht. 

ACTIVITEITEN

De kracht van het Project Betrokken Kinderen is de enorme betrokkenheid van de deelnemende organisaties. Zij zorgen allemaal voor een mooie activiteit op locatie zodat de leerlingen niet alleen maar aan het luisteren zijn maar vooral aan het ervaren. Op deze manier zijn ze ook veel beter in staat om hun eigen mening te ontwikkelen. Het mooiste compliment dat we hebben mogen ontvangen van een leerling is: „Dit is leuker dan schoolreisje.”

VRIJWILLIGERS

„Zonder de inzet van alle vrijwilligers, elk jaar weer, zouden we het hele project niet kunnen uitvoeren. Op elke locatie is een vrijwilliger aanwezig, als gastheer of  gastvrouw en ondersteunen ze bij de activiteiten”, vertelt Monique. 

VOOR ELKAAR

Femke zegt: „Hoe mooi is het dat we onze jongeren op deze manier kunnen meegeven wat je als samenleving voor elkaar kan krijgen door je met elkaar in te zetten voor je medemens.”

Mocht je enthousiast zijn geworden en er deze editie graag bij willen zijn, neem dan contact op met Femke Dotman via 06-52549905 of via Monique van Wielink 06-50246527.

www.BunnikSamen.nl
Dit verhaal is gemaakt door burgerinitiatief BunnikSamen. De website www.BunnikSamen.nl is voor wie wil weten wat Werkhoven, Odijk en Bunnik te bieden hebben aan activiteiten en voorzieningen en voor wie andere inwoners wil ontmoeten. www.BunnikSamen.nl.

UITGELICHT:

Huiskamer van Bunnik

Bunnik, Camminghalaan 27
Elke ma. open 11.00 - 13.00 en elke donderdag open van 15.00 - 17.00. Kom gezellig een spelletje doen, koffie drinken, dorpsgenoten ontmoeten. Gratis.

Huiskamer van Odijk

Odijk, Rijneiland 7
Elke di.19.30 schaken. Elke wo. 10.00 - 11.30 Creatief Café, Koffieochtend, Digi-Café en inloop. Elke 1e en 3e vrijdagavond Eettafel.

MEER ACTIVITEITEN

Kijk op www.BunnikSamen.nl en meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief vol met activiteiten.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie