Kunstenhuis Idea Bibliotheek Bunnik.
Kunstenhuis Idea Bibliotheek Bunnik. Hans Lebbe

De veelzijdigheid van de Bibliotheek in Bunnik

15 november 2023 om 15:30 Maatschappelijk

BUNNIK In de Bibliotheek in Bunnik kun je prachtige boeken lenen. Het is ook een gezellige plek om een tijdschrift te lezen, elkaar te ontmoeten en meer te leren. 

Zo is er elke week een voorleeskwartier voor kinderen en kunnen kinderen hierna samen spelen. Je bent ook van harte welkom als je de Nederlandse taal wil oefenen, meer over de computer wil leren of hulp nodig hebt met de DigiD is. En er is nog veel meer te doen.  

BOEK SONNY BOY

De hele maand november is het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl gratis verkrijgbaar in Bibliotheek Bunnik, of je nu lid bent of niet (zolang de voorraad strekt). Zo kan iedereen praten over hetzelfde boek. Tijdens Gast aan Tafel op 29 november is het boek ook het onderwerp bij de gezamenlijke lunch. 

GRATIS PROEFABONNEMENT

Wil je kennis maken met de bibliotheek en ben je nog geen lid? Tussen 15 en 30 november krijg  je bij het boek Sonny Boy een gratis proefabonnement van 3 maanden in de bibliotheek in Bunnik. Voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar is de bibliotheek altijd gratis.  

GROOT AANBOD

In de Bibliotheek vind je de mooiste boeken, vlak bij huis. De collectie is nog veel groter dan wat je ziet in de bibliotheek, want je kan ook gemakkelijk een boek reserveren uit de andere bibliotheken van KunstenHuis Idea en ophalen in Bunnik. Met een abonnement van de Bibliotheek Bunnik kun je met je pasje bij alle vestigingen materialen lenen en terugbrengen. Dus ook in De Bilt, Soest en Zeist.

De activiteiten:

- In de bibliotheek in Bunnik is er elke week een Voorleeskwartiertje met Speel & Deelcafé.  
- In het Repair Café ga je samen met handige buurtbewoners je kapotte spullen repareren.
- Als je vragen hebt over de DigiD tablet, iPad, smartphone of laptop kan je terecht bij het Inloopspreekuur Digitaal.
- Iedereen die lezen wil oefenen en de uitspraak wil verbeteren kan terecht bij de Leesclub Makkelijk Lezen.
- Bij Gast aan Tafel is iedereen elke week welkom om samen te lunchen en te praten over verschillende onderwerpen.
- Er zijn leuke activiteiten voor kinderen rond de Kinderboekenweek, Sinterklaas en de Nationale Voorleesdagen.

Wie helpt Sint? Tussen 18 november en 5 december kunnen kinderen meedoen met het Sint Escape spel. Sint zit vast in de schoorsteen! Als de kinderen opdrachten doen kunnen ze Sint bevrijden.  

Voor podiumliefhebber:
Liefhebbers van muziek en theatervoorstellingen kunnen terecht bij de podia van KunstenHuis Idea.

In Zeist zie je goede muzikanten en bands bij Poppodium De Peppel en in De Bilt en Soest kan je genieten van jeugdtheater, cabaret, muziek en theater.  

Op de hoogte Wil je op de hoogte blijven van alles wat er in bij KunstenHuis Idea gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Alle activiteiten van KunstenHuis 

Idea vind je hier: www.kunstenhuisidea.nl/agenda. De activiteiten die plaatsvinden in de bibliotheek Bunnik vind je ook op www.BunnikSamen.nl

TIP VAN BUNNIKSAMEN:
Vervoer nodig naar een afspraak of activiteit?
Maak dan gebruik van vrijwilligers uit onze dorpen die graag helpen. Vraag minimaal een aantal dagen van te voren een rit aan. Er wordt een kleine onkostenvergoeding in rekening gebracht.
Inwoners Bunnik ANWB Automaatje Bunnik, eenmalig aanmelden bel 06-12334721 of mail info@automaatjebunnik.nl, rit aanvragen bel 06-82994052, www.automaatjebunnik.nl.
Inwoners Odijk Huiskamer van Odijk, lid worden bel 06-23707137, rit aanvragen bel 06-20345209 of mail chauffeur@huiskamervanodijk.nl, www.huiskamervanodijk.nl.
Inwoners Werkhoven Stichting Vrijwillige Hulpdienst Werkhoven, Mevr. Ria Vernooij - van Rijn bel 0343-551356 b.g.g. bel Mevr. Tina Balk - de Bruin 0343-551876.
Voor meer informatie kijk op www.BunnikSamen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie