Foto gemaakt tijdens het wandelen door een deelnemer van de wandelgroep
Foto gemaakt tijdens het wandelen door een deelnemer van de wandelgroep Ted Nieuwenhuize

Wandelen in Werkhoven, Odijk en Bunnik

11 februari 2024 om 09:15 Activiteiten

BUNNIK Elke vrijdag wordt er gewandeld in en omstreken Gemeente Bunnik. Er zijn drie wandelcoaches die zich hard maken voor alle fanatieke wandelaars.

Lees hier de bevindingen van de wandelaars en wandelcoaches en wat een leuke aanwinst u bent als u ook mee komt doen!

De wandelaars krijgen elke week een oproep op woensdag waar er op vrijdag gewandeld wordt. De ene week is dat in ons mooie Amelisweerd, dan weer in Werkhoven bij Beverweerd en een rondje Odijk. Ongeveer een uur wordt er gewandeld. Soms ook wel eens in Heidestein in Driebergen of een mooie wandeling in Zeist. Wandelcoach Cindy: ,,Als wandelcoach vind ik het geweldig om een wandeling voor te bereiden. Er wordt aangegeven waar we starten en soms als het wat verder is verzamelen we op 1 plek en fietsen of rijden we samen naar de startplek. Het is fijn hoe we dit samen ondernemen.” U kunt dus op eigen gelegenheid naar de afgesproken plek of samen met elkaar die kant op. 

Wandelaar Co: ,,Het is goed voor de conditie en je kan praten met anderen die dezelfde interesses hebben. Is ook goed tegen eenzaamheid. Ik vind het leuk om mensen te leren kennen en het is goed om samen buiten te zijn.” 

Veel wandelaars lopen alleen en deze activiteit helpt toch om even de deur uit te gaan. Het stimuleert en motiveert om vaker te gaan. Ingrid: ,,Ik wilde graag meer gaan wandelen en dat lukte elke keer niet. Doordat ik dit vaste moment heb ga ik ook op andere momenten vaker lekker wandelen. Het werkt inspirerend en is leuk om op avontuur te gaan in de natuur.”

OPROEP WANDELCOACH

Vanuit de organisaties is men op zoek naar één of twee wandelcoach(es) die op vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur, één keer in de vier weken als wandelcoach een groepje wilt begeleiden. Er zijn al drie wandelcoaches waarmee je dit samen zal oppakken.

Wil je je opgeven als wandelcoach of aanmelden als wandelaar? Stuur dan een mailtje naar wandelcoachcoördinator Mieke Hansen-Hilhorst: info@bunnikbeweegt.nl of bel 06-23244886.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie