Natuur Stappen Wandelcoach: Frank Terstappen zal de groepen begeleiden.
Natuur Stappen Wandelcoach: Frank Terstappen zal de groepen begeleiden. Peter Oosterbaan

Challenge: Verbeter jouw gezondheid

3 april 2023 om 16:00 Activiteiten

BUNNIK De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Vanaf 17 april in Odijk en 20 april in Bunnik start er wekelijks een wandeling in de buurt. Het is goed voor je gezondheid en daarnaast erg gezellig. Je krijgt voorlichting over gezond leven waardoor je actief werkt aan jouw gezondheid. Mensen met en zonder diabetes mogen mee doen. Iedereen op eigen niveau. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen. 

Mieke Hansen-Hilhorst

Samen met Bunnik Beweegt is Frank Terstappen (Natuur Stappen Wandelcoach) in gesprek gegaan om de Diabetes Challenge nu eindelijk ook in de gemeente Bunnik te starten. Vanaf maandag 17 april zal Frank 20 weken elke maandagochtend starten om 9.30 uur vanaf Odijk met een groep. En vanaf donderdagavond 20 april om 19.30 uur in Bunnik. Mocht je bij het andere dorp mee willen doen, omdat je op de andere dag niet kan is dit geen probleem. Er wordt rekening gehouden met ieder zijn of haar wandelniveau. Zaterdag 16 september wordt het feestelijk afgesloten in het Ireen Wüst stadion.

ACHTERGRONDINFORMATIE

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. 

HET BELANG VAN BEWEGEN

Blijven zitten helpt je niet verder. Samen met lotgenoten zoveel mogelijk deelnemers in beweging zien te krijgen op een aanstekelijke manier zodat ze het ook zelf steeds meer gaan doen. Frank Terstappen: ,,Als natuur wandelcoach is dat mijn taak en wil ik je verder enthousiasmeren over de schoonheid in onze omgeving. Wat een voorrecht is het om dit samen wekelijks mee te maken. Je hoeft er niet eens ver de deur voor uit.  Naast het bewegen is het raadsel der natuur oneindig, we zullen ons nooit vervelen.”

MET WIE GA JE OP STAP?

Mieke (buurtsportcoach Gemeente Bunnik): ,,Frank is een heel toegankelijke en leuke man. Hij is erg ambitieus en doet het begeleiden van de NDC vrijwillig. Hij heeft na zijn burn-out en ongeluk opnieuw moeten leren lopen en is zelf door wandelen en natuur geholpen in zijn proces. Nu werkt hij zelf als Natuur Stappen Wandelcoach en is door deze gebeurtenis andere mensen aan het helpen op het gebied van stress, zelfbeeld en de verrijking in de natuur.” Frank reageert hierop: ,,Misschien denk je wel ‘Ach, zo groot is mijn probleem nog niet’ of zoiets van ‘ik ga zelf wel wandelen’. En blijf je de dingen maar voor je uit schuiven, maar weet je diep van binnen dat het goed zou zijn om toch eens actie te ondernemen. Doen!”

AANMELDEN

Aanmelden kan via https://www.nationalediabeteschallenge.nl/krommerijn/ voor vragen kun je mailen naar info@bunnikbeweegt.nl of bellen naar 06-23244886. Om deel te nemen aan de NDC zal er €10,- gevraagd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie