De Olympiade gaat plaatsvinden op vrijdag 27 september 2024
De Olympiade gaat plaatsvinden op vrijdag 27 september 2024 Mieke Hilhorst

Breng de Olympiade terug!

17 januari 2024 om 09:00 Overig

BUNNIK, ODIJK en WERKHOVEN Bunnik beweegt brengt de olympiade terug naar Bunnik! Ken je dat nog? De Olympiade, dat grote sportfeest van vroeger. Overal op de velden werd gesport door kinderen van de basisscholen uit de gemeente Bunnik. Er was een spelletjesparcours waar kinderen een certificaat konden verdienen. Daarnaast was ook elke school een land. Dit land vertegenwoordigde ze met verkleedkleding, spandoeken, vlaggen in de mooiste geuren en kleuren. Afsluitend was er een grote estafette. Alle landen streden voor de gouden medailles. 

Gento Wijngaard 

Jouw hulp nodig! Bunnik Beweegt wil in samenwerking met de scholen deze traditie graag in ere herstellen. In overleg met de scholen en Sporthuis Bunnik is besloten dat de olympiade gaat plaatsvinden op vrijdag 27 september 2024. Echter hebben zij voor dit enorme evenement op verschillende thema’s hulp nodig. Buurtsportcoach Gento “We willen heel graag dat dit evenement weer terugkomt in de gemeente Bunnik, maar kunnen het niet alleen. We hebben een aantal commissies waar we nog hulp voor zoeken”. Naast het hoofd organisatiecomité bestaande uit de buurtsportcoach en enkele vakdocenten uit de gemeente zijn er in totaal 4 commissies opgericht:

Sportcommissie zorgt voor de organisatie van de sporttoernooien: Voetbal, handbal, korfbal en volleybal. Gento: “We zijn opzoek naar mensen die affiniteit hebben met sport en het leuk vinden om een steentje bij te dragen”.

Spelcommissie organiseert het spellencircuit. Er moeten vele spellen worden bedacht en ontwikkeld, die over een olympisch tintje beschikken. Alle leerlingen van groep 5,6, 7 en 8 zullen in een team meedoen aan dit spellencircuit. Ze kunnen punten behalen per onderdeel. Voor de organisatie van dit circuit is Bunnik Beweegt ook nog op zoek naar versterking.

PR/communicatie De olympiade is een groot evenement waarbij er een olympisch stadion en dorp wordt gebouwd. Om dit allemaal te bewerkstelligen zijn de buurtsportcoaches op zoek naar sponsoren en mensen met een groot netwerk binnen de gemeente. Daarnaast zal het evenement ook gepromoot moeten worden. De communicatie naar de inwoners, de scholen en de vrijwilligers is van groot belang. Beschik jij over een groot netwerk of ben jij goed in communicatie? Dan staan ze te springen om jouw hulp.

Logistiek/aankleding Gento: “We willen graag de kinderen echt die olympische beleving laten voelen. Om dit te realiseren willen we een stadion bouwen, een olympisch dorp met de daarbij behorende geluidsinstallaties. Maar ook zijn we op zoek naar creatieve handen die kunnen helpen met het ontwikkelen van leuke spellen. Daarnaast mag de olympische vlam natuurlijk niet ontbreken. Gento: “Ben jij of ken jij degene die hierover kan beschikken en wil helpen? Neem contact met ons op.”


We gaan ervoor!
Zorgen om te weinig handjes maakt Gento zich niet: “We gaan er gewoon voor! Ik hoop dat we er met z’n allen een mooi feest van kunnen maken voor de kinderen uit Werkhoven, Odijk en Bunnik.” De mensen kunnen zich melden via info@bunnikbeweegt.nl via 06-15586784 of via de QR-code hierboven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie