De containers worden weer geleegd.
De containers worden weer geleegd. RMN

Inzameling van afval weer opgestart

9 februari 2021 om 08:00 Nieuws

BUNNIK Nadat er maandag geen afvalinzameling was vanwege de hevige sneeuwval is Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) dinsdag weer gestart met ophalen van het afval. De prioriteit ligt bij het legen van containers voor PMD, papier en restafval. ,,Onze medewerkers doen er alles aan om zoveel mogelijk afval in te zamelen. Uiteraard is hun én uw veiligheid daarbij het belangrijkst”, aldus RMN. 

Vanaf dinsdag zijn de medewerkers weer op pad om kliko’s en boven- en ondergrondse containers te legen. De sneeuw en gladheid kan alleen nog steeds onveilige situaties opleveren. ,,We bekijken de situatie per dag en per uur. Onze medewerkers doen uiteraard hun uiterste best om alle containers leeg te maken, maar de veiligheid van onze medewerkers en andere weggebruikers staan voorop. Als een chauffeur ons laat weten dat een bepaalde straat of wijk niet bereikbaar is, dan vermelden wij dat direct op de website van RMN. Helaas is het niet mogelijk om de afvalkalender op deze korte termijn hierop aan te passen. We hopen op uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie”, aldus RMN.

INHAALDAG De gemiste inzameling van maandag wordt (afhankelijk van de ervaringen en situatie) later deze week ingehaald. Vanwege alle corona maatregelen heeft RMN   ook nog steeds te maken met een beperkte bezetting qua personeel. De mogelijkheden om inhaalroutes te plannen zijn daardoor beperkt. Houd voor het laatste nieuws, dan ook de website van RMN in de gaten.

GFT AFVAL In deze uitzonderlijke situatie laten wij onze voertuigen eerst de containers voor PMD, papier en restafval legen. Vanwege de vorst, is het GFT afval nu vastgevroren, en kunnen we deze containers niet goed legen. We verzoeken u dan ook de GFT containers niet aan de weg te zetten.

RECYCLINGSTATIONS Ook de terreinen van onze recyclingstations hebben last van de sneeuw en gladheid. De terreinen zijn wel schoongemaakt en daardoor zijn de recyclingstations vanaf morgen als gebruikelijk geopend. Houd daar rekening mee als u een noodzakelijk bezoek heeft gepland. Heeft u een afspraak gemaakt voor het laten ophalen van grofvuil, dan proberen wij het grofvuil op de geplande dag ook op te halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie