Kom op rustige tijden.
Kom op rustige tijden. RMN

RMN: ‘Drukte op recyclingstation Bunnik leidt tot onverantwoorde situaties’

Overig

BUNNIK Het recyclingstation aan de Rumpsterweg in Bunnik is tijdens de lockdown als gebruikelijk geopend. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) merkt alleen dat sommige inwoners de aangescherpte maatregelen, die ook op het recyclingstation gelden, onvoldoende in acht nemen. Inmiddels leidt dit tot situaties die onverantwoord zijn. Om bezoekers en medewerkers van RMN te beschermen, doet RMN het verzoek om alleen naar het recyclingstation te komen als dit echt noodzakelijk is. ‘Kom verspreid over de ochtend’, is de oproep.

Sinds de tweede lockdown merkt RMN wederom een forse toestroom van bezoekers aan het recyclingstation. Helaas merkt RMN dat bezoekers de regels onvoldoende in acht nemen, waardoor onveilige situaties ontstaan voor de bezoeker als voor de RMN medewerkers. ,,We verzoeken inwoners om de huidige piekmomenten, tussen 9.00 en 9.30 uur en 11.30 en 12.00) zoveel mogelijk te vermijden. Plan het bezoek aan het recyclingstation wat later op de ochtend. Daarnaast is het een goed idee om thuis al zoveel mogelijk de verschillende soorten afval te scheiden, zodat men minder tijd op het terrein van het recyclingstation hoeft door te brengen”, aldus Het RMN.


[GELDENDE REDENEN] Medewerkers van RMN zorgen er bij de ingang van het recyclingstation voor dat de drukte op het recyclingstation zelf beperkt blijft. ,,Dit houdt bijvoorbeeld in dat onze medewerkers een maximaal aantal auto’s tegelijkertijd op het terrein toelaten. Hierdoor kunnen er wachtrijen ontstaan voor de ingang.”

Om alles in goed banen te leiden heeft het RMN de volgende maatregelen genomen:

Maximaal 2 personen per auto.

Ook als u lopend of met de fiets komt, sluit u aan in de wachtrij.

U moet zich bij de toegang kunnen legitimeren.

Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers.

De medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag.

advertentie