Afbeelding
Kuun Jenniskens

Afvalinzameling gaat morgen niet door

7 februari 2021 om 21:25 Maatschappelijk

BUNNIK Zondag is er veel sneeuw gevallen en inmiddels zijn de medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) al meer dan 24 uur bezig de wegen begaanbaar te houden. Elke ploeg is inmiddels 12 uur in de weer en de straten blijven besneeuwd en glad. Vanwege het weekend en de avondklok is er minder verkeer op de weg en daardoor is het strooizout op sommige plekken niet goed ingereden. Vanwege deze winterse omstandigheden haalt RMN op maandag 8 februari dan ook geen afval op.

Aangezien de strooiploegen van afgelopen weekend hun (verplichte) rust moeten hebben, worden maandag 8 februari de medewerkers van de inzameling ook in op de gladheid en sneeuwbestrijding. Zo zorgen zij ervoor dat de wegen weer begaanbaar en veilig worden. Dit betekent dat er maandag geen medewerkers beschikbaar zijn om containers te legen. De container hoeft dan ook niet aan de weg te worden gezet.

Maandagmiddag bekijkt RMN of de afvalinzameling op dinsdag wel door kan gaan. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is nog onduidelijk of er een vervangende dag komt waarop de containers wel geleegd worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie