Oud Amelisweerd heropent met een tentoonstelling van HKU Fashion Design
Oud Amelisweerd heropent met een tentoonstelling van HKU Fashion Design HKU Fashion Design
video

Landhuis Oud Amelisweerd heropent in augustus

30 juni 2021 om 16:00 Kunst & cultuur

BUNNIK Na een lange periode van sluiting opent Landhuis Oud Amelisweerd, het voormalig MOA, de deuren weer voor publiek. Het huis biedt een podium voor kunst, wetenschap en geschiedenis. Als eerst is een tentoonstelling van de HKU Fashion Design te bewonderen. Deze opent op 19 augustus.

Na een onrustige periode, met veel onzekerheid voor bezoekers, vrijwilligers en beheerders, lijkt het landhuis is rustiger vaarwater te komen. Sinds ... wordt het landhuis beheerd door Stadsherstel Utrecht, eigenaar van onder andere Gasthuis Leeuwenbergh, de Zeven Steegjes en Molenerf De Ster. De organisatie pacht Landhuis Oud Amelisweerd. 

HKU FASHION DESIGN Vanaf donderdag 19 augustus presenteert HKU Fashion Design het afstudeerwerk van haar modestudenten. De tentoonstelling Class of 2021 toont een rijkdom aan persoonlijke verhalen waarin de tijdgeest wordt gevangen. In Landhuis Oud Amelisweerd komen deze verhalen van mode, fotografie, film en performance samen.


BEHANG Landhuis Oud Amelisweerd is van donderdag tot en met zondag geopend, van 10:00 tot 17:00uur. De vrijwilligers staan dan klaar om bezoekers rond te leiden en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van het Landhuis en het unieke 18e en 19e eeuws Chinees en Hollands behang.

CENTRAAL MUSEUM Het Centraal Museum Utrecht neemt vanaf het voorjaar 2022 de taak op zich om op de eerste verdieping van Landhuis Oud Amelisweerd met de genereuze steun van de Hartwig Art Foundation twee solotentoonstellingen per jaar te organiseren. Het programma zal zich richten op gerenommeerde, nog levende Nederlandse kunstenaars die  hun sporen hebben verdiend in Nederland en daarbuiten. Komend najaar zal Landhuis Oud Amelisweerd in samenwerking met Centraal Museum naar buiten treden met meer details en zullen de namen van de kunstenaars die in 2022 aan bod komen bekend worden gemaakt.

Meer informatie is te vinden op de gloednieuwe website www.landhuisoudamelisweerd.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie