Afbeelding
RTV Utrecht/Peter Huting

Opnieuw demonstratie tegen verbreding A27 bij Amelisweerd

20 maart 2021 om 22:06 Verkeer en vervoer

BUNNIK Met het ophangen van een lang lint aan spandoeken en een demonstratie spraken betogers zich zaterdag opnieuw uit tegen de verbreding van de snelweg A27 bij landgoed Amelisweerd. Het lint bestond uit spandoeken die de afgelopen tijd zijn gemaakt en hangt bij de ingang van Amelisweerd.

Zaterdagmiddag was er een demonstratie op het grote veld tegenover het landhuis Nieuw Amelisweerd. De tegenstanders zijn tegen de verbreding van de snelweg en de daarmee gepaard gaande bomenkap.

De gemeente heeft toestemming gegeven voor maximaal 200 betogers en iedereen was opgeroepen zich aan de coronamaatregelen te houden. De demonstratie verliep zonder enig probleem. 

Eerder riepen bekende Nederlanders al met een gedicht in een videoboodschap mensen op zich te verzetten tegen de verbreding van de A27 bij het landgoed.

De A27 aan de oostkant van Utrecht is een druk verkeersknooppunt. De A12 sluit erop aan en er is een vertakking naar de A28. Er staan dagelijks files. In 1982 leidde de aanleg van de A27 door het landgoed Amelisweerd ook tot protesten en bezettingsacties.

Actiegroep Vrienden van Amelisweerd ziet in de verkiezingsoverwinning van D66 mogelijkheden om de verbreding van de A27 bij Utrecht weer op de politieke agenda te krijgen.

(bron: RTV Utrecht)

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie