P21 vraagt ook om openbaar maken rapport Hoenderik, maar het gebeurt niet

16 april 2021 om 16:13 Politiek

ODIJK Na het CDA, heeft nu ook P21 aan de burgemeester gevraagd de verkenning van Van Vliet openbaar te maken. In dit rapport staat dat er geen aanwijzingen van onjuist of niet integer handelen zijn rondom dit project, zo maakte de gemeente eerder bekend. De inhoud van het rapport blijft binnenskamers

door Agnes Corbeij 

De raadsleden hebben het rapport gelezen en P21 vond het eerder niet nodig om het rapport vertrouwelijk te behandelen. Het CDA was het er pertinent mee oneens en voelde zich ‘monddood gemaakt’. In een vraag aan het college stelt P21 nu: ,,P21 heeft al eerder intern en in de pers aangegeven voorstander te zijn van het openbaar maken van deze verkenning. Nu is er ook vraag naar vanuit de samenleving. Wat is de status van de verkenning en kan deze alsnog openbaar gemaakt worden?”

Aangezien rondom het project De Hoenderik aan de integriteit van verschillende P21-leden getwijfeld werd en er uit het rapport blijkt dat daar geen sprake van is, is het logisch dat P21 het rapport graag openbaar maakt. Dat is Van Bennekom niet van plan. 

Hij antwoordde tijdens de raadsvergadering donderdagavond: ,,De status is die van een intern advies aan de burgemeester, dat ik vertrouwelijk met de raad heb gedeeld. Dat blijft zo, voorlopig. Zeker nu er een WOB procedure is gestart, die willen we eerst doorlopen.” Eerder schreef Leonard Baart de la Faille een open brief aan de burgemeester, waarin hij die procedure opstart.

Op de vraag waarom het rapport vertrouwelijk moet blijven, antwoordde de woordvoerder eerder: ,,Daar heeft de burgemeester bewust voor gekozen. Je komt al snel in de persoonlijke levenssfeer van mensen en dat vraagt om zorgvuldigheid.” De Liberalen en Bunniks Belang begrepen die overweging. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie