Weitje aan de Krommerijnlaan in Bunnik, waar een gebouw met zes appartementen moet komen.
Weitje aan de Krommerijnlaan in Bunnik, waar een gebouw met zes appartementen moet komen. Frits Beijnink

Raad bespreekt plan voor appartementencomplex in de Krommerijnstraat in Bunnik

29 maart 2023 om 13:15 Wonen Tips van de redactie

ODIJK In het Open Huis van 6 april praat de gemeenteraad over de ontwerpkaders voor een gebouw met zes appartementen op een braakliggend terrein aan de Krommerijnstraat. Het gebouw krijgt drie woonlagen, met een maximale goothoogte van zes en een maximale nokhoogte van tien meter. De benodigde parkeerplaatsen worden aan de achterzijde van het pand aangelegd.

door Frits Beijnink

Het ontwerp is een initiatief van Nero projectontwikkeling uit Bunnik, dat eerder het appartementencomplex aan De Gaarde realiseerde. De projectontwikkelaar organiseerde oktober vorig jaar een inloopavond voor omwonenden. Volgens het verslag van die avond verliep de bijeenkomst in een goede sfeer en gaven de aanwezigen vooral complimenten over het ontwerp.

HUURAPPARTEMENTEN

Het ontwerp voorziet in twee appartementen voor sociale huur, twee appartementen voor middenhuur en twee duurdere huurappartementen. De vier appartementen voor sociale en middenhuur moeten 50 jaar beschikbaar blijven voor de huurmarkt. De projectontwikkelaar gaat zelf de appartementen verhuren en moet een communicatie- en participatieplan opstellen, om zo vroeg mogelijk met de buurt en andere belanghebbenden in overleg te gaan over de verdere uitwerking. Als de raad akkoord gaat, is de volgende stap dat er een ‘ontwerp bestemmingsplan’ komt dat weer door de gemeente getoetst wordt.

MEERDERE PLANNEN

Er zijn meer plekken in het dorp Bunnik waar plannen zijn om kleinschalige appartementencomplexen te bouwen, als ‘inbreiding’ binnen de bestaande kern. Het verst gevorderd zijn de plannen voor appartementen aan de Engweg, op de plek van het oude KPN-gebouw. Hier heeft de gemeente een intentieovereenkomst afgesloten met de projectontwikkelaar voor de bouw van tien appartementen. Voor een complex met 24 appartementen aan de Rijnzichtlaan (huisnummers 28 en 30) wordt nu een ‘ruimtelijk kader met randvoorwaarden’ opgesteld. En op de hoek van de Schoudermantel en Kosterijland zijn plannen voor de bouw van 39 appartementen. De gemeenteraad keurde twee jaar geleden de hiervoor benodigde wijziging van het bestemmingsplan al goed, maar het project is vertraagd door de kosten van geluidsmaatregelen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie