Ontwerp van tien nieuwe appartementen, naast het speeltuintje in de hoek van de Engweg en de Arie van de Heuvelstraat.
Ontwerp van tien nieuwe appartementen, naast het speeltuintje in de hoek van de Engweg en de Arie van de Heuvelstraat. Mies Architectuur

Twee nieuwe appartementencomplexen in Bunnik op komst

24 oktober 2022 om 09:00 Nieuwbouw

ODIJK De gemeente heeft een intentieovereenkomst afgesloten voor de bouw van 10 appartementen op de plek van het oude KPN-gebouw aan de Engweg. Met een andere projectontwikkelaar is de gemeente in gesprek over de bouw van 24 appartementen aan de Rijnzichtlaan. 

door Frits Beijnink

KPN vertrekt volgend jaar uit het gebouw aan de Engweg en heeft het pand verkocht aan Prominent Vastgoed uit Veenendaal. Deze projectontwikkelaar heeft een plan gemaakt voor de nieuwbouw van 10 appartementen met bijbehorende parkeergelegenheid. Het gebouw heeft twee lagen met een kap. 

INTENTIEOVEREENKOMST ENGWEG Het ontwerp past binnen het bestemmingsplan. De gemeente kan daarom geen eisen stellen ten aanzien van bijvoorbeeld het percentage (sociale) huurappartementen. De projectontwikkelaar is vrij in de keuze om koop- of huurappartementen te ontwikkelen. Wel is in de intentieovereenkomst opgenomen dat bij verhuur de appartementen eerst aan inwoners van Bunnik worden aangeboden, dat er een maximum huurprijs van toepassing is en dat er een zelfbewoningsplicht geldt. Daarnaast zijn afspraken gemaakt op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptatie. Naast het te bouwen complex ligt een speelterreintje, waarvoor gemeente en inwoners van de wijk samen al een nieuw ontwerp hebben gemaakt. Het plan voor de appartementen wordt in overleg met bewoners afgestemd op dit ontwerp. De initiatiefnemers informeren de buurt nog nader over het plan en organiseren hiervoor een inloopbijeenkomst.

VOOROVERLEG RIJNZICHTLAAN De panden aan de Rijnzichtlaan (nrs. 28 en 30) vormden vroeger een garagebedrijf, met pompstation. Op dit moment worden er kamers verhuurd aan studenten. Projectontwikkelaar NCB Projectrealisatie uit Harderwijk heeft dit pand aangeschaft en een eerste ontwerp (een ‘vooroverleg’) ingediend bij de gemeente. Er wordt uitgegaan van 24 appartementen, in twee bouwlagen plus kap, gericht op starters en senioren. Omdat dit plan afwijkt van de bestaande stedenbouwkundige structuur van de wijk, moet eerst ‘een ruimtelijk kader met randvoorwaarden’ worden opgesteld. Dit zal gebeuren in samenwerking met initiatiefnemer, gemeente, omwonenden en adviesorganisaties. Na vaststelling van dit kader kan het ontwerp daaraan getoetst worden.

Nieuwbouwlocatie aan de Rijnzichtlaan, geel omkaderd.
Omcirkeld de locatie van het oude KPN-gebouw aan de Engweg.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie