Snelfietsroute langs de Provinciale Weg
Snelfietsroute langs de Provinciale Weg Screenshot, website Gemeente Bunnik

Wijkverenigingen Bunnik dienen alternatief plan traverse in bij de raad

15 december 2021 om 17:45 Verkeer en vervoer

BUNNIK De vier wijkverenigingen van het dorp Bunnik wijzen het plan voor een snelfietsroute over de traverse af. Zij stellen in een gezamenlijke ‘raadsnotitie’ een alternatief plan voor om de traverse veiliger te maken en de leefbaarheid van het dorp te verbeteren. Met het plan richten zij zich tot de raadsleden, omdat overleg met gemeente en provincie op niets is uitgelopen.

door Frits Beijnink

Na meerdere overlegsessies concluderen de wijkverenigingen dat gemeente en provincie „niet in willen gaan op de (principiële) bezwaren van de wijkverenigingen. Ook lijken ze zich niet open te stellen voor de ingebrachte inhoudelijke argumenten die ondersteund worden door onderzoek en (verkeers)deskundigen.” De wijkverenigingen stellen voor om het doorgaand snelfietsverkeer via de fietstunnel bij het station over het Anton van Dampad langs het spoor te laten lopen. Voordeel van deze route - die er al bijna helemaal ligt - is het ontbreken van uitritten, kruisingen en stoplichten - los van de aansluiting op de Schoudermantel - en het ontbreken van een spoorwegovergang die in de spits ruim een kwart van de tijd gesloten is.

UITGEWERKT PLAN De vier wijkverenigingen (Kromme Rijn, de Oranjebuurt, Engboogerd en Binnen Bunnik) zijn samen met een verkeersdeskundige tot de conclusie gekomen dat het plan van de provincie de veiligheid en leefbaarheid van het gebied aan de traverse nadelig beïnvloedt. In hun plan (te vinden in de stukken van de raad van 23 december a.s.) zien ze - naast het leiden van snelfietsverkeer over het van Dampad - mogelijkheden om de bestaande situatie rond de traverse te verbeteren.

EXTRA RAADSVERGADERING Donderdag 16 december is er een extra - informele - raadsvergadering aan dit onderwerp gewijd.

UPDATE 21 december 14:28 uur. Bunniks Nieuws heeft moeten constateren dat het plan van de vier wijkverenigingen uit de lijst ingekomen stukken van de raad van 23-12 is verwijderd. Bij navraag bij de gemeente bleek dit op verzoek van de wijkverenigingen te zijn gebeurd. De wijkverenigingen gaven bij navraag aan dat het niet hun bedoeling was dit dit stuk via de agenda van de raad publiekelijk beschikbaar zou komen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie