De raad stelt geld beschikbaar voor aanleg van een fietspad door het Eikenpadplantsoen.
De raad stelt geld beschikbaar voor aanleg van een fietspad door het Eikenpadplantsoen. Agnes Corbeij

Raad stelt zeven ton beschikbaar voor aanleg fietspad over het Eikenpad in Bunnik

4 oktober 2021 om 13:13 Politiek

ODIJK De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het beschikbaar stellen van 700.000 euro voor de aanleg van een fietspad door het Eikenpadplantsoen. Alleen het CDA stemde tegen dit voorstel. Het bedrag wordt volledig gedekt uit subsidie van U Ned. 

door Agnes Corbeij

Onderdeel van het plan is het aankopen van een stuk agrarische grond aan de noordkant van het dorp, om het fietspad op een goede manier aan te kunnen leggen en het verlies van groen in de wijk te kunnen compenseren. Dit was een voorwaarde van een deel van de gemeenteraad om in te kunnen stemmen met uitwerking van het plan. 

De aankoop van de grond zit bij het budget van 700.000 euro in. De gesprekken met de eigenaar van de grond zijn nog gaande. Of de gemeente het stuk grond daadwerkelijk kan kopen en het fietspad dus kan worden aangelegd, is nog niet zeker. 

De volgende stap is het maken van een ontwerp. Daar is de gemeente op dit moment druk mee bezig. Ali Dekker zei hierover tijdens de raadsvergadering: ,,Er worden twee of drie ontwerpen gemaakt, waar betrokkenen op kunnen stemmen. Dat hebben we bij het fietspad langs de Zeisterweg in Odijk destijds ook gedaan.” 

Naar verwachting komt Dekker in november met een ontwerp bestemmingsplan naar de raad, waar dan over gestemd gaat worden. 

U Ned is een programma waarin het Rijk, de provincie en de gemeenten samenwerken aan maatregelen voor de regio Utrecht op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie