Het fietspad loopt vanuit het plantsoen over de akker, achter de huizen aan de Gildenring-Noord
Het fietspad loopt vanuit het plantsoen over de akker, achter de huizen aan de Gildenring-Noord BDU

Bestemmingsplan voor snelfietsroute Eikenpad plantsoen gepubliceerd

21 januari 2022 om 08:08 Politiek

BUNNIK Omwonenden van het Eikenpad plantsoen hebben woensdag 19 januari een brief van de gemeente ontvangen. Daarin meldt de gemeente de publicatie, per 6 januari, van een ontwerpbestemmingsplan voor het deel van de akker waar het fietspad over loopt. Bewoners kunnen gedurende zes weken na publicatie, tot en met woensdag 16 februari, hun bezwaren of opmerkingen indienen, in de vorm van een ‘zienswijze’. 

Begin december presenteerde de gemeente in een online bijeenkomst twee variant tracés - met geringe verschillen. Inwoners konden een stem uitbrengen op een van de tracés en een keuze maken over de afscherming van het pad, met een haag of een hek. Het in meerderheid gekozen tracé (‘tracé oost’) is hieronder afgebeeld en zal worden afgeschermd met een haag. De bewoners kiezen voor een grasveld naast het noordelijk deel van het pad, tot aan de akker. 


Twee tracés, met links de door bewoners gekozen variant - Gemeente Bunnik

BESTEMMINGSPLAN AKKER De aanleg van het fietspad door het Eikenpad plantsoen kan binnen het bestaande bestemmingsplan. Dat geldt niet voor het aan te kopen deel van de akker, waar een wijziging op het bestemmingsplan nodig is. Dat de gemeente nu met dit ontwerpbestemmingsplan komt, duidt er op dat de aankoop van de akker in een vergevorderd stadium is. Het plan wordt, inclusief ingebrachte zienswijzen en beantwoording daarvan, besproken in het Open Huis van 21 april. Op 12 mei neemt de raad dan een besluit. Het bestemmingsplan is in te zien via de Bouwapp (te vinden via de projectsite van de gemeente) en op de overheidswebsite ruimtelijkeplannen.nl, onder ‘fietspad Bunnik – USP’.

SPEEDPEDELECS Er is een landelijke discussie over het toelaten van speedpedelecs op fietspaden. De gemeente weegt nu af wat hier het beste is, via de Gildenring of via het Eikenpad. Bewoners van de Gildenring zien risico’s in de bochtige en onoverzichtelijke straat en gebruikers van het Eikenplantsoen zien risico’s voor spelende kinderen.

Twee tracés, met links de door bewoners gekozen variantruimtelijkeplannen.nl (‘f
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie