Afbeelding
Foto via Mangohoutonline.nl

Lekker duurzaam doen? Kies ook voor duurzame meubels!

22 juni 2022 om 07:32 Partnercontent

Eens in de zoveel tijd ben je nu eenmaal toe aan nieuwe meubelen. Of je oude meubels nu versleten zijn, of je gewoon toe bent aan iets nieuws: het is tijd om de (online) meubelboulevards af te struinen en leuke nieuwe items te shoppen! Wanneer je op zoek bent naar iets nieuws, wil je natuurlijk ook letten op de duurzaamheid daarvan. Wat voor invloed heeft jouw meubelkeuze op het milieu? Is er voor dat mooie hardhouten tafeltje bijvoorbeeld een oerwoud gekapt? Wanneer je voor mangohout kiest, weet je zeker dat je een verantwoorde keuze maakt. Mangohout is namelijk niet alleen mooi en helemaal in de mode, maar het is ook nog eens duurzaam!

Hardhout kan duurzaam zijn

Mangohout laat zien dat hardhout niet alleen voordelig, maar ook nog eens duurzaam kan zijn. Dat komt doordat het hout niet uit oerbossen gehaald hoeft te worden, maar een bijproduct is van een bestaande industrie: de mangoteelt. Mangobomen groeien op plantages in warme landen zoals India en Australië, waar ze tot wel veertig meter hoog kunnen worden. Ze groeien tegelijkertijd zo snel, dat ze hun volwassen formaat al in vijftien jaar kunnen bereiken. Dat is fijn voor de boom, maar wanneer hij oud wordt, zal hij ook steeds minder mango’s opleveren. Minder leuk voor de boer, dus. Die laat de boom kappen en brengt hem naar de houtfabriek.

Elke plank uniek

In die houtfabriek kan er vervolgens van alles van zo’n boom gemaakt worden, van een salontafel van mangohout tot een opvallende boekenkast of juist een televisiemeubel. Het mooie aan mangohout (naast de duurzaamheid natuurlijk), is dat elk meubel echt uniek is. Niet alleen is het een natuurproduct, met eigen trekjes en kenmerken, maar door de duidelijke nerf en mooie zaagpatronen ziet elke plank er opvallend anders uit. Ook de zaagpatronen in het oppervlak dragen daaraan bij. Zo haal je een echt uniek meubelstuk in huis!

Ook in het zwart beschikbaar

Mangohout is niet alleen beschikbaar in zijn exotische, natuurlijke kleur: je kunt het ook in het zwart krijgen. Mangohout black is mangohout dat met een strakke zwarte lak is afgewerkt. Dat zorgt ervoor dat de oneffenheden en patronen in het hout nog steeds zichtbaar zijn, maar dan in een diepe, zwarte uitvoering. Zwart mangohout combineert zo het beste van beide werelden! Het voordeel aan zwarte houten meubels is dat ze goed passen in elke interieurstijl, en tegelijkertijd mooi opvallen. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een meubel dat gezien mag worden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie