Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuw interieur

Partnercontent

De start van het nieuwe jaar betekent voor veel mensen dat het interieur in huis moet worden aangepast naar de laatste interieurtrends. Zo wordt er vaak voor een nieuwe bank, een nieuw zwevend tv meubel aan de wand en bijvoorbeeld een nieuw dressoir gekozen. Het past bij het feit dat veel Nederlandse huishoudens aan het eind van het jaar naar de meubelboulevard trekken om meubels met een hoge korting aan te kunnen schaffen. Iets wat het afgelopen jaar jammer genoeg niet mogelijk was. Meubelboulevards moesten de deuren gesloten houden. Enkel het afhalen van bestellingen werd toegestaan. Overigens passen deze meubels vaak niet bij de nieuwste interieurtrends, daar het om de oude collectie van meubelzaken gaat.

 Huishoudens kiezen vaker voor maatwerk in huis 

Opvallend is dat Nederlandse huishoudens vaker voor maatwerk kiezen, wanneer zij bijvoorbeeld een hangend tv meubel of een kast bestellen. Het meubelstuk moet naadloos aansluiten bij de rest van het interieur. Steeds minder mensen vervangen in één keer het volledige interieur. Door voor maatwerk te kiezen, wordt een allegaartje aan stijlen en materialen voorkomen in huis. Daar komt bij dat maatwerk het mogelijk maakt om de afmetingen van een meubelstuk aan te laten sluiten bij de ruimte die men in huis heeft.

Zelf een oud meubel opknappen 

Niet alleen is maatwerk populair. Ook valt op dat Nederlanders oude meubels vaker zelf opknappen. Dat geldt niet voor de televisiemeubels of grote kasten in de slaapkamer, maar bijvoorbeeld wel voor een bijzettafel. Een ander meubelstuk wat vaak zelf wordt gemaakt tegenwoordig: de bank voor buiten. Met een aantal pallets is het mogelijk om een modulaire bank te maken. Het enige wat je nog in huis hoeft te halen is een aantal zwenkwielen en schroeven. Met de zwenkwielen is de bank eenvoudig te verplaatsen, of kun je deze van vorm laten veranderen als je de verschillende elementen niet aan elkaar vastmaakt. Op internet vind je handige stappenplannen, waarin wordt toegelicht hoe je zo’n bank zelf kunt maken.

Steeds minder vaak een vakman ingehuurd

In lijn met de trend om zelf oude meubels op te knappen is het feit, dat huishoudens minder vaak voor de hulp van een vakman kiezen. Ze gaan zelf aan de slag met het uitvoeren van verschillende klussen. Denk bijvoorbeeld aan het trekken van elektriciteitskabels, het aansluiten van een nieuw stopcontact, het plaatsen van een tussenwand en het opbouwen van een veranda in de tuin. Men heeft er meer tijd voor, doordat er reistijd bespaard wordt. Het gaat al snel om één à twee uur per dag. Daarbij hebben vakmensen het momenteel dermate druk, dat het lastig is om op korte termijn een geschikte partij te vinden voor de uitvoering van een klus. 

advertentie