Afbeelding
Overhemd

7 tips voor mannen die een overhemd nodig hebben

21 januari 2021 om 07:05 Partnercontent

Het stijlgevoel van de Nederlandse man is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Toch kun je als man tijdens het shoppen van overhemden behoefte hebben aan hulp. Waar dien je rekening mee te houden wanneer je een nieuw overhemd gaat kopen? Er zijn talloze overhemd merken en overhemden voor verschillende gelegenheden. Met dit artikel worden zeven tips beschreven waar jij je voordeel uit kunt halen wanneer je er voor kiest om een nieuw overhemd aan te schaffen.

1. Bepaal de juiste boordmaat

Je boordmaat is de maat omtrek van je nek. Je kunt je boordmaat meten. Je doet dit door een meetlint om je nek te slaan en deze op te meten. Zorg ervoor dat je ongeveer één vinger er nog tussen kunt houden.

2. Pasvorm en maat

Vroeger hadden alle overhemden een rechte pasvorm en gaven mannen de voorkeur aan een ruim zittend overhemd. De vijf pasvormen die nu gelden zijn:        

  • Klassiek getailleerd (comfort fit): ruimte op de borst, net zo ruim als op de taille, maar aan de onderkant wat wijder.        
  • Ruim getailleerd (regular fit): recht getailleerde pasvorm waarbij taille, borst en de onderkant dezelfde omtrek hebben.        
  • Normaal getailleerd (modern fit): licht getailleerde hemden.        
  • Extra getailleerd (slim fit): extra getailleerde overhemden en dus extra smal om de taille.        
  • Super getailleerd (extra slim fit): nog meer getailleerd dan extra getailleerde overhemden

3.  Welke boord heb je nodig?

Het is van belang te kijken welke boord je zou willen. Dit heeft puur te maken met smaak. Gangbare boorden zijn een normale boord en een button-down boord. Bij een button-down boord zit het boordje vast aan het hemd door middel van een knoopje. Je kunt ook kiezen voor een strakkere boord zoals een widespread boord. Deze is wat scherper afgesneden waardoor de boord strak naar achter valt. Denk ook eens aan ene mao collar: een overhemd zonder “echte” boord. Op de plek van de boord bevindt zich enkel een klein strookje stof.

4. Wat is je mouwlengte?

Bekijk welke mouwlengte je nodig hebt. Hier zitten namelijk een hoop verschillen in. De normale mouwlengte ligt tussen de 64 en 68 centimeter. Echter er zijn ook extra lange overhemden ook wel mouwlengte 7 overhemden. Deze shirts hebben een lengte van 72 centimeter. Perfect voor lange mannen.

5. Hoeveel geef je uit?

Koop eerder bij een kleine zelfstandige met verstand van zaken dan bij een webshop of multinational, dan krijg je eerder waar voor je geld. Bedenk voor jezelf hoeveel je wilt uitgeven aan een overhemd en bedenk dat onder een bepaalde prijs gewoon geen kwalitatief onderhemd zal vinden. Wil je een kwalitatief overhemd dan dien je zeker meer dan 40 euro uit te geven.

6. Strijken? Ja of nee?

Als je strijken niet leuk vindt, kijk dan eens naar de strijkvrije overhemden. Let wel op! Niet elk merk is strijkvrij. Je kunt het beste van tevoren even vragen om advies, bijvoorbeeld bij de shirtspecialisten van overhemden.com.

7. Hoe herken je kwaliteit?

Natuurlijk wil je wel een shirt van goede kwaliteit. Kijk vooral goed naar de stof die gebruikt is. Hij mag niet doorschijnen en er mogen geen losse draadjes aan het overhemd zitten. Kijk verder ook goed naar de afwerking van de naden en knopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie