Afbeelding
Foto: Hoesjesdirect.nl

Screenprotector onmisbaar naast een telefoonhoesje

28 januari 2022 om 07:03 Partnercontent

Moderne smartphones van Apple en bijvoorbeeld Samsung kosten al snel meer dan duizend euro. Ook de goedkopere apparaten hebben een verkoopprijs van honderden euro’s. Reden genoeg om het toestel goed te beschermen tegen schade. Immers, krassen of barsten in het scherm worden vaak niet vergoed door een verzekeraar als je deze zelf hebt veroorzaakt. Een mobiel hoesje biedt echter geen volledige bescherming aan de telefoon. Aangeraden wordt om het hoesje te combineren met de beste screenprotector voor jouw toestel. Hierbij heb je de keuze uit een dun laagje plastic en bijvoorbeeld een glazen screenprotector. De glazen screenprotector biedt het voordeel, dat je deze relatief makkelijk zelf op het scherm aan kunt brengen. Er worden verschillende hulpmiddelen met de screenprotector meegeleverd door aanbieders, om het aanbrengen hiervan makkelijker te maken.

Kleine krasjes door zandkorrels in de broek- en jaszak 

Voornaamste reden voor het feit dat een hoesje alleen onvoldoende is, zit in het feit dat kleine zandkorrels voor krassen op het scherm van de telefoon kunnen zorgen. Het is bijna niet te voorkomen, dat deze zandkorrels in je broek- en jaszak aanwezig zijn. Wanneer je beweegt, schuren de zandkorrels en vergelijkbare vuildeeltjes langs het scherm van het toestel. Het gevolg hiervan is het ontstaan van kleine krasjes. Met een screenprotector voorkom je dat het eigenlijke scherm van het toestel beschadigd raakt. De screenprotector zelf kun je eens in de zoveel jaar vervangen, als de kleine krasjes je beginnen te irriteren. Zo blijft het toestel langer bruikbaar.

Grote verschillen in de soorten hoesjes 

Telefoonhoesjes zijn er in verschillende soorten. Daarbij heb je de keuze uit honderden modellen, ieder in hun eigen stijl. Ga je bijvoorbeeld voor een hoesje met een foto op de achterzijde? Kies je voor een neutraal, transparant hoesje? Onder meer het verschil tussen een cover en een bookcase is een groot. De cover dekt vaak alleen de achterzijde van het toestel af. Daar waar een bookcase om het toestel heen slaat. Niet iedereen vindt het echter even prettig om de bookcase steeds te moeten openen, als er een bericht binnenkomt op de telefoon. Overigens biedt een bookcase onvoldoende bescherming om de eerder beschreven krasjes op het scherm te kunnen voorkomen. Ook bij een bookcase kunnen kleine zanddeeltjes krassen veroorzaken.

Telefoonverzekering niet altijd noodzakelijk 

Mede doordat je een telefoon goed kunt beschermen met een telefoonhoesje en bijpassende screenprotector, is het afsluiten van een telefoonverzekering niet altijd noodzakelijk. Diefstal van een toestel valt niet altijd onder de dekking van zo’n telefoonverzekering, maar eerder onder die van bijvoorbeeld een inboedel- of reisverzekering. Afhankelijk van de locatie waar het toestel gestolen wordt. Kijk je eigen polisvoorwaarden er nog eens op na, wanneer je twijfelt over de dekking van je inboedelverzekering bij diefstal van je telefoon. De verzekering biedt wel dekking bij schade. De premie weegt echter niet altijd op tegen de kosten voor het herstel van deze schade. Het vervangen van een scherm kan vaak al voor zo’n 100 tot 150 euro. Daar waar de premie van een telefoonverzekering bij diverse verzekeraars al snel oploopt tot zo’n 200 euro per jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie