Afbeelding
Photo by Spacejoy on Unsplash

5 tips voor een modern interieur

12 januari 2022 om 12:21 Partnercontent

Sinds corona is het aantal Nederlanders dat begonnen is met verbouwen flink toegenomen. De kans is groot dat dit juist met de pandemie te maken heeft. Door de lockdowns zaten en zitten we immers meer thuis dan ooit.

Daardoor zie je ineens details in je woning die je toch niet zo mooi vindt of merk je ineens dat je de ruimte te vol vindt. Herken je dat? Dan is het tijd om je interieur aan te pakken. Met een moderne inrichting creëer je meer ruimte en comfort. In dit artikel lees je enkele tips voor een modern interieur, zoals de vloer als basis of het aanschaffen van de beste 4k tv.

Wat is een modern interieur?

Voordat je aan de slag gaat met je woning in Bunnik of omgeving is het handig om te weten wat een modern interieur precies is. Een moderne inrichting herken je aan een aantal elementen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren en materialen en doet de uitdrukking less is more in zo’n inrichting absoluut zijn eer aan. Wat namelijk opvalt bij dit soort interieurs is dat er met weinig meubels en accessoires een sfeervol geheel wordt gemaakt. Over het algemeen zijn huizen met een moderne inrichting meestal opgeruimd en strak.

1. Kijk goed naar de vloer als basis van interieur

Waar je in ieder geval als eerste op moet letten, is de vloer. Vaak letten mensen op de muren en de meubels, maar de focus van een interieur is vaak de ondergrond. Een vloer kan een ruimte maken of juist breken. Bij een modern interieur betreft dat altijd een strakke vloer zoals een tegelvloer, een betonvloer of een vloer in een lichte kleur hout. Wat we ook steeds vaker zien zijn gietvloeren en zogeheten epoxyvloeren in een donkere kleur zoals donkergrijs of zwart. Of ga voor een mooie visgraatvloer wanneer je de rest van het moderne interieur basic houdt.

2. Voeg smart home en andere technische snufjes toe

Bij een moderne inrichting mogen smart home toepassingen natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan slimme verlichting, een slimme thermostaat en andere moderne apparaten. Het voordeel van smart home is dat dergelijke apparatuur er vrijwel altijd heel strak uitziet, waardoor het heel goed past in een modern interieur. Denk ook aan een dunne, strakke televisie zoals een zogeheten 4k tv. De beste 4k tv’s vind je door gewoon online op zoek te gaan. Deze televisies combineer je naadloos in je strakke inrichting. Ga het liefst voor een exemplaar dat je aan de muur kunt hangen om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt.

3. Laat een muur onbewerkt bij modern interieur

Wat we steeds vaker zien bij dit soort inrichtingen is een onbewerkte muur. Eerder was het juist de bedoeling dat muren in een modern interieur zo strak mogelijk moesten zijn. Tegenwoordig is dat helemaal anders; nu zijn muren deels strak en deels onbewerkt. Dat betekent dat je bijvoorbeeld helemaal goed zit met een muur met onbewerkte bakstenen of onbewerkt beton. Let wel op dat je de rest van je inrichting rustig houdt wanneer je hiervoor kiest. Het geheel wordt anders al gauw industrieel en stoer en hoewel dat ook deels modern is, kan het zijn dat je daar juist niet naar op zoek bent.

4. Experimenteer met verschillende kleuren

In moderne interieurs voeren daarnaast kleuren zoals zwart, wit, bruin en grijs de boventoon. Toch betekent dat niet dat dit de enige keuze is wanneer je voor een moderne inrichting wilt gaan. Niet iedereen is dol op dergelijke kleuren of een combinatie ervan. Het kan al gauw ervoor zorgen dat een ruimte koeler aanvoelt dan je zou willen. In dat geval kun je een van de bovenstaande tinten eenvoudig combineren met warme tint zoals oranje, donkergeel of donkerrood. Zorg bijvoorbeeld voor een rustige en strakke basis met wit en zwart en kies voor donkergele tinten in de accessoires in de ruimte. Zo ziet het geheel er iets warmer uit.

5. Zorg voor voldoende en de juiste lichtinval

Tot slot is het belangrijk om naar de lichtinval in je woning te kijken. Met licht kun je namelijk ook veel betekenen in een modern interieur. Bij dergelijke inrichtingen staat ruimtelijkheid centraal. Voldoende daglicht kan ervoor zorgen dat een ruimte optisch groter lijkt. Natuurlijk kun je je woonkamer niet groter maken dan hij is, maar met de juiste items kan je er wel voor zorgen dat het groter lijkt. Schaf bijvoorbeeld gordijnen aan die licht doorlaten om de ruimte zo ruimer te laten lijken. Zorg er daarnaast voor dat de muur waarop het meeste licht schijnt in een lichte kleur geverfd of behangen is. Op die manier wordt het natuurlijke licht zoveel mogelijk verspreid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie