Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tuin klaarmaken voor de zomer met een buitenkeuken

19 november 2021 om 07:41 Partnercontent

Veel mensen zien de zomer natuurlijk als de ideale periode van het jaar. Het liefst spenderen we dan ook veel tijd in onze tuin, die we daar wel helemaal voor klaar moeten maken. Dat kan op allerlei manieren. Een hele goede toevoeging is een buitenkeuken. Buiten koken en eten is namelijk het toppunt van de zomer voor veel mensen. Dat kan een bbq zijn, maar hoe tof is het om een complete maaltijd te kunnen bereiden in je eigen luxe buitenkeuken? Hieronder gaan we daarom kijken naar de voordelen van zo’n keuken in je tuin, wat er allemaal bij hoort en hoe zo’n buitenkeuken plaatsen in zijn werk gaat.

Voordelen van een buitenkeuken in je tuin

In heel veel tuinen is wel een barbecue te vinden. Niet zo gek ook, want het is heerlijk om met je gezin, familie of vrienden lekker te barbecueën. Klein nadeel hiervan is wel dat er vaak behoorlijk wat voorbereid moet worden in de keuken, vervolgens naar buiten moet worden gebracht, daarna de restjes moeten worden opgeslagen in de keuken en dan twee plekken opruimen. Tijdens het eten moet je dan waarschijnlijk ook nog regelmatig op en neer lopen. Natuurlijk is dat allemaal geen ramp, maar als je het vaker doet is het wel lekker om gewoon een uitgeruste buitenkeuken te hebben. Op deze manier kan je veel gemakkelijker, en daardoor waarschijnlijk vaker, genieten van lekker buiten koken en eten.

Wat hoort er allemaal bij een buitenkeuken?

Een buitenkeuken is simpelweg een plek waar je in de tuin je eten kan bereiden. Wat hoort hier nou allemaal bij? Dat is verschillend natuurlijk, maar een aantal zaken moet je hoe dan ook hebben. Wanneer je een kookplek mét snijoppervlak ter beschikking hebt kun je spreken van een buitenkeuken. Je hebt al flinke barbecues die in deze vereisten voldoen. 

Wanneer je echt een luxe buitenkeuken wil hebben kan je het comfort uitbreiden met een geheel keukenblok. Hierin kan dan een barbecue worden ingebouwd, met een oppervlak om te snijden, een spoelbak met een kraan en wat kastjes. We hebben de veel voorkomende extra’s bij een buitenkeuken hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo weet je welke mogelijkheden er allemaal zijn en kun je misschien ook al wel bepalen wat je zelf allemaal zou willen hebben.

  • Spoelbak met kraan
  • Een plancha, een ideaal multifunctioneel oppervlak om te bakken of koken
  • Een ingebouwde thermometer
  • Infrarood Rotisserie Brader
  • Zijbranders voor bijgerechten of sauzen
  • Een ingebouwde koelkast
  • Een rookoven
  • Een pizzaoven

Een extra die daarnaast het overwegen waard is, is een overkapping. We leven nou eenmaal niet in een warm klimaat, dus het kan altijd zomaar gaan regenen of minder weer zijn. Zelfs in de zomer. Het is zonde om dan helemaal geen gebruik te kunnen maken van je keuken in de tuin. Een overkapping is dan ideaal. Als je gaat voor overkapping die zowel het keuken gedeelte als het gedeelte waar je kan eten overdekt, kan je altijd genieten van eten in je tuin. Ook als het regent. Hoe lekker is dat?

Een buitenkeuken in jouw tuin laten maken

Een buitenkeuken is dus al met al een heerlijke extra in je tuin, maar het blijft wel een investering. Je moet er daarom wel goed over nadenken of je het echt graag wil. Het kost geld en ook ruimte in je tuin, zonde als je er dan weinig gebruik van maakt. Wanneer jij heel graag buiten kookt en eet, het fijn vindt om hier lekker de tijd voor te nemen en binnen koken in de zomer niet zo gezellig vindt, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar een keuken in je tuin.

De eerste stap is dan het bepalen van je budget. Je kunt het namelijk zo gek, en dus ook zo duur, maken als je zelf wil. Er zijn voor ieder budget wel mogelijkheden. Wanneer je echt een luxe buitenkeuken wil zul je ook moeten denken aan licht en elektriciteit. Allemaal weer extra kosten. Ook gastoevoer komt er vaak nog bij kijken. Bepaal daarom goed vooraf je budget en ga aan de hand daarvan op zoek. Laat je vooraf ook goed inlichten door een professioneel bedrijf zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je zeker weet dat je een goede keuze maakt. Borrle is een bedrijf dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in buitenkeukens. Dit bedrijf maakt dan ook buitenkeukens van een extreem hoge kwaliteit, waarmee ze zich echt onderscheiden op de markt. Laat de keuken dus aanleggen door een professioneel bedrijf zodat je in de zomer optimaal kunt genieten van jouw eigen buitenkeuken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie