Black hairstyliste Keanna over zwarte emancipatiebeweging: at the end of the day zijn we sterk genoeg

14 okt, 11:53 Maatschappelijk
Kuun Jenniskens
Keanna Williams op landgoed Rhijnouwen
Keanna Williams op landgoed Rhijnouwen

BUNNIK De Bunnikse Keanna Williams (20 jaar) studeerde vorige zomer af als fashion designer, maar was voor die tijd al volop werkzaam als haarstyliste van zwarte modellen bij fotoshoots voor magazines en modemerken. Ze werkte voor Daily Paper en maakte ook een cover voor Vogue. Black Live Matters bracht bij haar veel in beweging; niet alleen haar carrière, het gaf meer power om op te staan als zwarte vrouw. Keanna is een vrouw met een verhaal, die trots is op haar cultuur en dat uitdraagt en die de moed heeft om op te staan voor gelijke kansen voor zwarte vrouwen. 

Keanna begon met vlechten toen ze 14 jaar oud was. In eerste instantie gewoon thuis met vriendinnen. In deze periode zocht ze, net als andere jongeren van haar leeftijd, een baantje bij de supermarkt. ,,Maar ik werd niet aangenomen, wat best opmerkelijk was.” Hoe voelde dat? ,,Niet fijn. Ik moest dus wat anders verzinnen, zo ben ik haar gaan vlechten voor mensen die ik niet ken. Ik ging steeds meer naar Amsterdam om daar te vlechten. Ik ben creatief, probeerde vanalles uit en werd steeds beter in de techniek.”

In 2018 - Keanna was toen 17 jaar - deed ze haar eerste fotoshoot. ,,Ik werd geboekt om het haar te doen van de zwarte modellen. Dit was mijn eerste keer op een fotoset en ik was direct verkocht. Toen had ik niet door waarom precies..