Afbeelding
Foto door DSD via Pexels

Hoe verjaag je geluidloos je muizen uit huis

Partnercontent

Al eeuwenlang is de muis een onuitgenodigde, irritante en overlast veroorzakende gast in huis of bedrijf. Hoe goed je je huis ook kunt dichtmaken, toch weet deze grijze indringer alsnog je huis binnen te glippen. En als je denkt dat je huis potdicht zit, blijken er toch opeens keuteltjes in je voorraadkast te liggen. Ook ten einde raad? Alles geprobeerd? Wanhoop niet de oplossing ligt in een voor mensen onschadelijk oplossing.

Gezinsuitbreiding

Nu het natte en koude herfstweer volop in het land is, zoeken de huismuizen een warm onderkomen met beschikbare voedselvoorraad. Is die plek eenmaal in huis gevonden, dan is gezinsuitbreiding meestal een volgende stap. Zie je eenmaal een muis in huis dan moet je onmiddellijk actie ondernemen. Want voordat je het weet heb je een uitgebreide muizenfamilie in huis. Het vrouwtje kan namelijk vijf tot tien keer per jaar jongen werpen met drie tot twaalf jongen per worp. Haar draagtijd is 19 tot 21 dagen.

Ongedierte is er in vele vormen. Eén van de grootste oorzaken van ongedierte in huis is het laten rondslingeren van etensresten of een makkelijk voor ongedierte bereikbare of niet afgesloten voorraadkast. Deze etensresten hebben niet alleen aantrekkingskracht binnenshuis, ook voedsel of vuilniszakken kunnen in hoge mate ongedierte zoals muizen en ratten aantrekken. Een probleem wat zich veel in grote steden afspeelt. Gooi de vuilniszak dus altijd in een afgesloten container en zorg ervoor dat vuilnis, etensresten en papier altijd goed gescheiden worden.

Oorzaak overlast

Ongedierte kun je natuurlijk op allerlei manieren doodmaken. Muggen met een mepper, spinnen met een oude krant en muizen met de klassieke muizenval. Een blokje kaas in de houten val en de muis krijgt een dodelijke genadeklap als de val dicht slaat. Dit is echter niet de meest diervriendelijke manier om overlast veroorzaker het huis uit te krijgen. Heb je er alles aangedaan om de vervelende knagers uit huis te krijgen, dan blijft het raadzaam om een expert in de arm te nemen. Bestrijden is één ding, de oorzaak opzoeken is veel belangrijker. Zolang de oorzaak niet gevonden blijven de huismuizen je woning binnendringen.

Verjagen

Zijn de muizen toch eenmaal binnen dan kun je ze op een meer vriendelijker manier wel het huis uit krijgen met een elektromagnetisch veld. Het is duidelijk een andere manier waarbij hangjongeren geïrriteerd raken. Een methode die gebruik maakt van ultrasoon geluid. Bepaalde golflengtes zijn hierbij niet voor volwassenen hoorbaar maar wel door kinderen. Bij het verjagen van muizen is er echter een betere manier bedacht. Zo kun je elektronisch muizen verjagen, iets wat beter werkt dan ultrasoon geluid. Als er stroomverbruik is, is er ook een elektromagnetisch veld aanwezig. Dit elektromagnetische veld is aanwezig rondom de bekabeling waardoor de stroom komt. Elektromagnetische muizenverjagers maken juist gebruik van het reeds aanwezig elektromagnetische veld. De inwoners van een huis zullen dus rustig blijven slapen terwijl het elektronische muizenverjager z’n werk doet. Terwijl de in huis aanwezige grijze knagers er enorm van in een stress raken. Het werkt zowel bij ratten als muizen. Deze plaagdieren zullen dan ook de woning verlaten waar zo’n muizenverjager aanwezig is. Voor elke huiseigenaar de methode om weer rust in z’n woning te krijgen.

advertentie