Afbeelding
Foto door form PxHere

Zet je hoofd en huis in de zomerstand

22 juni 2021 om 10:33 Partnercontent

We moesten er even op wachten, maar nu lijkt de zomer er toch echt aan te komen. Was je voor jouw gevoel al weer in de herfst beland? Dan is het belangrijk om nu je hoofd maar ook je huis in de zomerstand te zetten. En met deze tips doe je dat eenvoudig en snel.

 Een paar mooie dagen en daarna regen en hard wind. Voor je het weet hangt je zomerjas al weer onderop, is de verwarming weer aan en heb je het gevoel dat de herfst er aan komt. Toch is niets minder waar. Sterker nog, we hebben een hele zomer voor ons om te gaan genieten. Zeker nu de terrassen weer open zijn, je kunt shoppen en nog heel veel meer.

 Tip 1 Ruim je hoofd op

Zonder ruimte in je hoofd, kunnen er geen nieuwe dingen bij. Dus is het belangrijk je hoofd op te ruimen. Zit je met dilemma’s, schrijf ze op. Opschrijven is de beste manier om dingen uit je hoofd te halen. Voel je je somber? Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Zo focus je op het positieve waardoor sombere gedachten verdwijnen. En zit er echt iets dwars, dan is een brief schrijven en daarna verbranden een optie. Of de telefoon pakken en het uitpraten natuurlijk.

 Tip 2 Fris je huis op

Een fris huis geeft gelijk een zomers gevoel. Benieuwd hoe je je huis in de frisse stand zet? Met schone wanden en plafonds onder andere. De winter laat vaak een grauwe sluier achter. Dat komt omdat je meer kaarsjes brand en/of een open haard hebt die roetdeeltjes achter laat. Daarnaast zijn er misschien scheuren in de wanden gekomen. Dat alles zorgt voor een rommelig effect waar je je misschien niet direct van bewust bent, maar waar je hoofd wel last van heeft. Laat je een stukadoorsbedrijf je wanden weer een opfrisbeurt geven, dan straalt je woning direct weer. Is je hele woning eigenlijk wel aan een opfrisbeurt toe, bedenk dan dat stukadoors met een airless spuit arrangement binnen no-time je hele woning klaar hebben. Ook de trappenhal waar die vieze handjes op de wand zitten. 

 Tip 3 Gun je zelf zon of buitenmomentjes

Kijk eens naar het weer en wanneer het zonnig is. Plan op de mooie zomerse dagen bewust momentjes waarop je even buiten gaat zitten of klusjes doet waarbij je buiten kunt zijn. Is binnen de stukadoor Utrecht en omgeving wat mooier aan het maken door je wanden in de zomerstand te zetten? Maak jij dan tijd om bijvoorbeeld ondertussen buiten de ramen te wassen of de tuin op te ruimen. Zo vang je twee vliegen in een dag (of klap). Binnen en buiten in de zomerstand.

 Tip 4 Hang je winterkleding achteraan

Je hoeft niet persé alles echt op te ruimen of weg te doen, door je winterkleding niet direct in het zicht te hangen, krijg je al veel meer zomergevoel als je de kast open doet. Dat geldt natuurlijk ook voor schoenen.

 Tip 5 Maak het gezellig

Koop bloemen voor in huis en in de tuin. Kies lichte of juist hele fleurige kussentjes voor in je bank of de lounge set. Doe het zelfde met kaarsen en andere buiten en binnen accessoires. Daar wordt je vanzelf vrolijk van. Ook zomerse muziek helpt je om snel in de zomerstand te komen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie